Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο πλευρό των δύο κακοποιημένων κοριτσιών

Όπως παρακολουθήσαμε στο «Live News» με τον Νίκο Ευαγγελάτο, το απόγευμα της Τετάρτης, η Ιωάννα Παλιοσπύρου προχώρησε σε επικοινωνία με τις δύο κοπέλες που κατήγγειλαν πως βιώνουν κακοποιητική συμπεριφορά από τη μητέρα τους.

Χωρίς δεύτερη σκέψη κι ενώ η δίκη της επίθεσης με το βιτριόλι είναι σε εξέλιξη, η Ιωάννα εντόπισε τα κορίτσια από τη Θεσσαλονίκη,, μίλησε μαζί τους στο τηλέφωνο και θέλησε να τις στηρίξει.

«Ένοιωσα πολύ συγκινημένη από αυτά που μας είπε και μας έκανε να νοιώσουμε τρομερή ανακούφιση με τα λόγια της. Μας ανέφερε διάφορα πράγματα, για το Νοσοκομείο, για το πώς έζησε την εμπειρία της γενικότερα και εκεί που συνδεόμαστε με την Ιωάννα, είναι ότι και οι τρεις μας, μας έχουν κάνει κακό στο σώμα μας και στην ψυχή μας, οπότε έχουμε μία σύνδεση με αυτή τη γυναίκα. Μας βοήθησε πάρα πολύ με αυτά που μας είπε. Μας ανακούφισε ψυχολογικά», λέει η 20χρονη.

Η Ιωάννα μίλησε και με την μικρότερη αδελφή, την 15χρονη, προσπαθώντας να δώσει και σε αυτήν κουράγιο και δύναμη. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Ιωάννα με το βιτριόλι, έδειξε πολύ μεγάλη ευαισθησία και είπε ότι θα είναι στο πλευρό μας. Μας πήρε τηλέφωνο και μας είπε ότι στενοχωρήθηκε πάρα πολύ κι ότι θα είναι δίπλα μας και θα μας βοηθήσει», λέει η 15χρονη.

Την ίδια ώρα, η κατηγορούμενη μητέρα των δύο κοριτσιών που αρχικά είχε αρνηθεί το αίτημα του Live News να τοποθετηθεί στις καταγγελίες των παιδιών της, σήμερα με επιστολή μέσω του συνηγόρου της, ισχυρίζεται ότι οι κόρες της λένε ψέματα

«Όλα αυτά που συμβαίνουν με ξεπερνάνε. Ένοιωσα τρομερή οργή. Με το γεγονός ότι μπορεί η μάνα μου, η ίδια μου η μάνα να βρίσκεται με το πλευρό όσων αυτών μας έχουν κάνει κακό και όχι με το δικό μας. Από τη στιγμή που άρχισα να μιλάω, πήρα την απόφαση να υπερασπιστώ τη φρικτή αλήθεια των όσων έχουμε ζήσει και θα σταθώ δίπλα στην αδελφή μου.

«Έχω χρέος να σταθώ δίπλα στην αδελφή μου. Αλλά και να αποδείξω στον εαυτό μου ότι υπάρχει ζωή πέρα από τον φόβο. Ας μας αφήσουν επιτέλους στην ησυχία μας κι ας γίνουν επιτέλους οι απαραίτητες διαδικασίες για να λάμψει η φρικτή αλήθεια των όσων έχουμε ζήσει», λέει 20χρονη. Και οι δύο τονίζουν ότι η μητέρα τους είναι εναντίον τους και όχι μαζί τους.

«Αυτό που λένε ότι όλα αυτά είναι ψέματα, προφανώς και αυτό θα έλεγαν, εμένα και οι δύο μου οι γονείς λένε ότι λέω ψέματα, ότι θέλουν να με βγάλουν τρελή, η μητέρα μου, επίσης, είναι με τον βιαστή μου αντί να είναι με το μέρος μου και προσπαθούν να με τρομοκρατήσουν ώστε να μη μιλάω», λέει η 15χρονη. Οι δύο αδελφές εμφανίζονται αποφασισμένες να μην σταματήσουν τον αγώνα και τις καταγγελίες τους.

zappit.gr