Ήπειρος: Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για το εκπαιδευτικό αεροσκάφος (Video)

Η επιχείρηση εντοπισμού του εκπαιδευτικού αεροσκάφους και το ιρακινού πιλότου, που ξεκίνησε το πρωί, με τις δυνάμεις στρατού και Πυροσβεστικής στις περιοχές Χρυσοβίτσας Μετσόβου και Τεπέλοβο Ζαγορίου ολοκληρώνεται το απόγευμα της Τρίτης και ήταν για τρίτη ημέρα, άκαρπη. Στις έρευνες συμμετέχει και πάλι ελικόπτερο Σούπερ Πούμα.

Το αεροπλάνο εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση από την Κοζάνη στα Γιάννενα και το μεσημέρι της Κυριακής 31 Ιανουαρίου χάθηκε, ενώ πετούσε πάνω από το Ανατολικό Ζαγόρι.

Στην σημερινή επιχείρηση, συμμετείχε και ελικόπτερο Σούπερ Πούμα, για δύο ώρες στην περιοχή του ανατολικού Ζαγορίου. Συμμετείχαν επίσης πολίτες, κυνηγοί, η Λέσχη 4Χ4 και ομάδα του Ερυθρού Σταυρού.

Το ερπυστριοφόρο της Αστυνομίας ανέβηκε στο όρος Μιτσικέλι χωρίς να μπορέσει να εντοπίσει οποιοδήποτε στοιχείο από το αεροπλάνο και τον αγνοούμενο πιλότο. Σφοδρή ήταν η χιονόπτωση στο όρος Μιτσικέλι, κατά την διάρκεια της επιχείρησης από την ΕΜΑΚ, με περιορισμένη ορατότητα και χωρίς τον εντοπισμό κάποιου στοιχείου.

Όλες οι προσδοκίες για την ανεύρεση του αεροπλάνου και του 32χρονου Ιρακινού πιλότου, στρέφονται πλέον στην αυριανή ημέρα, καθώς αναμένεται αλλαγή των καιρικών συνθηκών με βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους,  που θα καθαρίσουν την ομίχλη.

Οι αυριανές έρευνες θα εντοπιστούν στους πρόποδες του Μιτσικελίου από τα χωριά Μηλιωτάδες μέχρι και Ανθρακίτη. Σύμφωνα με εκτιμήσεις όσων συμμετέχουν στην έρευνα, υπήρξε ενδεχόμενη πρόσκρουση του αεροσκάφους, δεδομένου ότι δεν δόθηκε σήμα κινδύνου από τον πιλότο.

ert.gr