Κ. Αρβανίτης: Άνθρακες ο θησαυρός του κ. Μαρινάκη – Aξιοθρήνητη εκστρατεία λάσπης για να καλυφθεί η πολύ αμήχανη γαλάζια επικαιρότητα των Βρυξελλών

«Προπετής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καθότι αγνοεί παντελώς ακόμη και τις στοιχειώδεις διαδικασίες συνδιαμόρφωσης κειμένων οι οποίες εφαρμόζονται από συστάσεως Ευρωκοινοβουλίου» τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης.

Στη συνέχεια αναφέρει «Θα μπορούσε, βέβαια, να είχε απευθυνθεί στην ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας και θα τον διαβεβαίωναν ότι όλα τα μέλη των πολιτικών οργάνων του Ευρωκοινοβουλίου συμβάλλουν και συνεισφέρουν στα εκάστοτε τελικά κείμενα, όπως αρμόζει σε δημοκρατικές και δικαιοκρατούμενες διαδικασίες. Συνεπώς, άνθρακες ο θησαυρός του κυρίου Μαρινάκη, κι άλλη μια αξιοθρήνητη εκστρατεία λάσπης για καλυφθεί η πολύ αμήχανη γαλάζια επικαιρότητα των Βρυξελλών. Να του θυμήσουμε λοιπόν, ότι η δική μου συνεισφορά αφορά στο άρθρο 27, το οποίο ορίζει πως οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει επουδενί να στερηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια ή άλλη στήριξη, ως αποτέλεσμα των καταδικασθεισών από το ΕΚ πολιτικών, υπεύθυνη για τις οποίες είναι μονάχα η κυβέρνηση την οποία προσπαθεί να υπερασπιστεί. Για την πρωτοφανή κατάντια της διεθνούς εικόνας της χώρας μας λοιπόν, αν ο κ. Μαρινάκης ψάχνει τον υπαίτιο, τον παραπέμπουμε στο Μέγαρο Μαξίμου. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να βρουν δικαίωση όλοι οι άνθρωποι που έχουν πληγεί από τις εκπτώσεις Μητσοτάκη στο Κράτος Δικαίου. Μέχρι να δικαιωθούν οι συγγενείς των νεκρών των Τεμπών, η οικογένεια του δολοφονημένου Καραϊβάζ, οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου.
ΥΓ: Μιας και μιλάμε για Δημοκρατία, η απάντηση του ΥΠΕΣ για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων αποτελείτο από μόλις 19 λέξεις. Η κ. Κεραμέως θεωρεί ότι καθάρισε έτσι, και παραμένει ανενόχλητη στη θέση της;
ΥΓ2: Εδώ ολόκληρο το ψήφισμα, συμπεριλαμβανομένου του άρθρου 27, που με δική μου συμβολή πήρε αυτήν την τελική μορφή. Γιατί εκτός από ένοχοι και ψεύτες είστε και αδιάβαστοι!».

Π. Μαρινάκης για Κ. Αρβανίτη: Κυνική παραδοχή – Δήλωσε, μάλιστα, και περήφανος γι’ αυτό

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολίτικών συντακτών για την παραδοχή του κ. Αρβανίτη σχετικά με τη συμβολή του στη σύνταξη του ψηφίσματος του ΕΚ ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε «Ήταν μία κυνική παραδοχή από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον κύριο Αρβανίτη. Είναι κάτι το οποίο το λέγαμε, φαινόταν, βοούσε, αλλά σίγουρα ο κύριος Αρβανίτης ―περήφανος κιόλας― το παραδέχθηκε. Και το πιο συγκλονιστικό είναι ότι δεν παραδέχθηκε απλά ότι ήταν ένας εκ των συντακτών αυτού του συκοφαντικού για τη χώρα μας ψηφίσματος, παραδέχθηκε και δήλωσε, μάλιστα, και περήφανος γι’ αυτό, ότι ήταν και ο εμπνευστής του επίμαχου άρθρου, που ζητούσε την περικοπή κονδυλίων, την περικοπή χρηματοδότησης για την Ελλάδα, κάτι που προφανώς δεν θα συμβεί. Δηλαδή, για να καταλάβουν και οι πολίτες. Έλληνας ευρωβουλευτής, γιατί εκτός Ευρώπης θα έπρεπε να σκεπτόμαστε για τη χώρα μας και όχι για το κόμμα μας και για τα δικά μας συμφέροντα, Έλληνας ευρωβουλευτής με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών εξελέγη ευρωβουλευτής, για να πηγαίνει στην Ευρώπη να συκοφαντεί τη χώρα του και να ζητάει από τους συναδέλφους του, να υπογράψουν ψηφίσματα που θέλουν να μπλοκάρουν χρήματα για την Ελλάδα. Αυτά όλα είναι πάρα πολύ σοβαρά πράγματα και ενόψει και των ευρωεκλογών· αυτά δεν έχουν προηγούμενο· είναι άλλο ένα επεισόδιο και αυτό, μάλιστα, πλέον με μία παραδοχή, χωρίς καμία δυνατότητα, είναι αυτό που λέμε «κυνική ομολογία», από τον κύριο Αρβανίτη, του τι κάνουν κάποιοι για την Ελλάδα, εκτός Ελλάδος. Είναι άλλο ένα επεισόδιο σε μια σειρά από πολλά θλιβερά επεισόδια κάποιων, στην προσπάθειά τους να τα βάλουν με τη χώρα τους. Θυμάστε τη δήθεν νεκρή Μαρία στον Έβρο, θυμάστε ευρωβουλευτή, τότε, του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε να μη χρηματοδοτείται ο φράκτης του Έβρου από την Ευρώπη και πάρα πολλές άλλες περιπτώσεις συκοφάντησης της χώρας. Αυτή, δυστυχώς, ήταν άλλη μία».

ΝΔ: Οι δηλώσεις Αρβανίτη απέδειξαν ότι το ψήφισμα κατά της Ελλάδας στο ΕK γράφτηκε από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ

«Το δόγμα “γαία, πυρί, μιχθήτω” βρίσκει νέο εκπρόσωπο τον κ. Κασσελάκη και το κόμμα του» ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός, σχολιάζοντας δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Αρβανίτη σχετικά με την σύνταξη του ψηφίσματος κατά της Ελλάδας.

«Μετά από σχεδόν δύο εβδομάδες που έπαιζαν θέατρο στο Συνέδριο και στα τηλεοπτικά πάνελ, ήρθε σήμερα η ευθεία και άνευ συστολής παραδοχή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Αρβανίτη ότι το ψήφισμα κατά της Ελλάδας για το κράτος δικαίου όχι μόνο ενορχηστρώθηκε αλλά γράφτηκε από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Και μάλιστα, ο κ. Αρβανίτης καυχήθηκε ότι προσωπικά «συνέβαλε ουσιαστικά» στο σημείο που στο ψήφισμα γίνεται λόγος ακόμη και για αναστολή ευρωπαϊκών κονδυλίων προς τη χώρα μας» ανέφερε ο κ. Ρωμανός.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ προσέθεσε ότι «είναι πλέον σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο αντιπολιτευτικό του μένος κατά της κυβέρνησης, αδιαφορεί για τη μεγάλη ζημιά που προκαλείται στη χώρα, ακόμα και για την απώλεια κρίσιμων ευρωπαϊκών πόρων που στηρίζουν την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών” και συμπλήρωσε: «Το δόγμα “γαία, πυρί, μιχθήτω” βρίσκει νέο εκπρόσωπο τον κ. Κασσελάκη και το κόμμα του. Θλιβερό για την Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας. Απολύτως ταιριαστό για τον ΣΥΡΙΖΑ».