Κ.Ε.Δ.Ε.: Ματαιώνεται η συνεδρίαση του Δ.Σ. στην Δ.Ε.Θ., προς νέα αναβολή το συνέδριο

Μετά την ματαίωση της Δ.Ε.Θ., δεν θα πραγματοποιηθεί η προαναγγελθείσα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Δ.Ε. στη Θεσσαλονίκη στις 4 Σεπτεμβρίου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, προς δεύτερη αναβολή οδηγείται και το συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. που είχε ανακοινωθεί ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από 1 έως 3 Οκτωβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη. Πάντως, η συνεδρίαση του Δ.Σ., σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 26 Αυγούστου στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι το εξ αναβολής συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 16 και 17 Μαρτίου, με θέμα: «Μεταρρύθμιση & Ανασυγκρότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Στόχος του συνεδρίου ήταν είναι η αξιολόγηση, επεξεργασία και υποβολή προτάσεων για την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων, τόσο μεταξύ του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και μεταξύ των Περιφερειών και των Δήμων, καθώς και για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων προς τους Δήμους με συνακόλουθη εξασφάλιση των πρόσθετων οικονομικών πόρων και του προσωπικού, ωστόσο, καθώς το πόρισμα της Επιτροπής Κοντιάδη, σύμφωνα με τον ΥΠ.ΕΣ., αναμένεται το επόμενο διάστημα, ο συγκεκριμένος στόχος, εκ των πραγμάτων, ακυρώνεται.

Στο Συνέδριο παράλληλα είχε αποφασισθεί να συζητηθούν σε θεματικές ενότητες:

Η συμμετοχή των Ο.Τ.Α. στο νέο Ε.Σ.Π.Α. & τα Αναπτυξιακά Προγράμματα των Δήμων
Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης -Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία
Το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό.
Η συνεργασία της Κ.Ε.Δ.Ε. με την Επιτροπή Ελλάδα 2021

aftodioikisi.gr