Τo Κ.Κ.Ε. για την πετρελαιοκηλίδα στο Λιμάνι της Αμφιλοχίας

Στο λιμάνι της Αμφιλοχίας, που ουσιαστικά είναι στο κέντρο της πόλης, μια ανάσα από τα σπίτια, το Σάββατο 7/8, το απόγευμα, η έντονη μυρωδιά και στη συνέχεια η εμφάνιση πετρελαιοκηλίδας προκάλεσε μεγάλη ανησυχία.

Στο λιμάνι βρισκόταν φορτηγό πλοίο που φόρτωνε ιχθυοτροφές. Από τους λιμενεργάτες και τους ψαράδες ειδοποιήθηκε το Λιμεναρχείο της Αμφιλοχίας και της Πρέβεζας, όπου πάρθηκαν δείγματα από τη θάλασσα, τα καύσιμα του πλοίου και διεξήχθησαν ανακρίσεις αφού ενημερώθηκε εισαγγελέας. Έγινε προσπάθεια οριοθέτησης της κηλίδας με υδατοφράχτη. Με «κουβέρτες» και με το αποφρακτικό μάζεψε μια ποσότητα την Κυριακή και ο  Δήμος. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη η προέλευση της διαρροής.

Η Κομματική Οργάνωση Αμφιλοχίας του ΚΚΕ και η δημοτική  σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Ειρήνη Κωνσταντακοπούλου, έκαναν έντονη παρέμβαση στο Λιμεναρχείο και στο Δήμαρχο Αμφιλοχίας, για να παρθούν όλα τα μέτρα για να μην εξαπλωθεί, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία των κατοίκων. Το λιμάνι βρίσκεται μια ανάσα από τις πλαζ της πόλης.

Με το γεγονός αυτό για μια ακόμη φορά αναδείχτηκε ο λειψός εξοπλισμός και τα λειψά μέσα που διαθέτουν Λιμεναρχεία και Δήμοι για άμεση και έγκαιρη αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων, παράλληλα με τη υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών τους, για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ζητήματα που το ΚΚΕ αναδεικνύει καθημερινά.

Ζητάμε να ερευνηθεί η προέλευση της διαρροής και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του ευαίσθητου και βεβαρημένου οικοσυστήματος του Αμβρακικού κόλπου.