Κ.Υ. Μύτικα: Αίτημα για άμεση αντικατάσταση νοσηλεύτριας που μετακινείται

Το αίτημα για άμεση αντικατάσταση της μίας και μοναδικής νοσηλεύτριας του Κέντρου Υγείας Μύτικα που μετακινείται πρόβαλλε το mytikaspress. 

Σε σχετική ανάρτηση επισημαίνει την ανάγκη τήρησης του προγράμματος των εφημεριών, ώστε να μην διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία του Κ.Υ.

Η ανάρτηση:

«Φίλοι συμπατριώτες είναι ζωτικής σημασίας η εφημέρευση του Κ.Υ. Μύτικα κάθε ημέρα. Έχουν σωθεί ζωές, συνεχώς περιστατικά εξυπηρετούνται κάθε ώρα. Προχτές εργαζόμενος στην καθαριότητα του Δήμου Ξηρομέρου τσιμπήθηκε από έντομο και έκανε αλλεργικό σοκ και το Κ.Υ. Μύτικα έδωσε τις πρώτες βοήθειες.
Είμαστε γνώστες δεκάδων περιστατικών με όνομα και επώνυμο που κυριολεκτικά σώθηκε η ζωή τους από το εφημερεύον Κ.Υ. Μύτικα, από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.
Η περιοχή μας είναι μία πραγματικά απομονωμένη περιοχή που απέχει πάρα πολύ από άλλες νοσοκομειακές μονάδες. Έχουμε τα νησιά μας Κάλαμο και Καστό, που όταν τυχαίνει περιστατικό, στην καλύτερη των περιπτώσεων είναι στο εφημερεύον Κ.Υ. Μύτικα σε 30 και 60 λεπτά αντίστοιχα. Φανταστείτε τι θα γίνει αν δεν υπάρχει εφημερεύον Κ.Υ. Μύτικα. Θα μιλάμε για καθυστερήσεις λήψης πρώτων βοηθειών της τάξεως κάποιων ωρών, κρίσιμη παράμετρος για την τύχη της ζωής των ασθενών.
Οφείλει λοιπόν η 6η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ) να αντικαταστήσει ΑΜΕΣΑ την νοσηλεύτρια, ώστε να μη διαταραχθεί το πρόγραμμα εφημεριών. Είναι κυριολεκτικά ζήτημα ΖΩΗΣ και ΘΑΝΑΤΟΥ. Με τόσα περιστατικά που συμβαίνουν κάθε ημέρα είναι βεβαιότητα ότι με κενά στις εφημερίες του Κ.Υ. Μύτικα, θα χαθεί ανθρώπινη ζωή.»