Καινούργιο: Υπό κατάληψη για 2η μέρα το ΕΠΑ.Λ. – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γονέων (Videos – Photos)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι σε εξέλιξη  αυτήν την  ώρα, από γονείς και μαθητές, έξω από το ΕΠΑ.Λ. Καινουργίου ζητώντας την επιστροφή στα καθήκοντά της, της διευθύντριας του σχολείου κας Βασιλικής Μουρατίδου.

Υπενθυμίζουμε ότι η κα.Μουρατίδου παύθηκε από τα καθήκοντά της ξαφνικά προχθές,με απόφαση της υπουργού παιδείας Νίκης Κεραμέως και απομακρύνθηκε από το σχολείο.Το σχολείο τελεί υπό κατάληψη από χθες που έγινε γνωστή η απομάκρυνση  της διευθύντριας,χωρίς να έχουν αποσαφηνιστεί οι λόγοι.

Όλοι ζητούν να μάθουν τους λόγους της αποπομπής,ενώ πολλά ερωτηματικά προκαλεί η περίοδος που εκδόθηκε και η άμεση εφαρμογή της «ακραίας» απόφασης, λίγες ημέρες πριν την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων και την λήξη του σχολικού έτους,προκαλώντας αναστάτωση στην σχολική κοινότητα και στην τοπική κοινωνία.

Οι ίδιοι οι μαθητές εξέδωσαν ανακοίνωση στήριξης στο πρόσωπο της διευθύντριας ζητώντας να γνωστοποιηθούν οι λόγοι της απόφασης και ζητούν την επιστροφή της στο σχολείο:

Γνωρίζουμε όλοι τι έχει συμβεί στο σχολείο μας σε μια τόσο κρίσιμη και καθοριστική στιγμή.Δεν ενημερωθήκαμε όμως για το λόγο που συνέβη.

Παρότι είμαστε ένα σχολείο με προβλήματα και ελλείψεις κάθε είδους,καταφέρνουμε να τα αντιμετωπίζουμε με λογική και σκληρή δουλειά.

Δεν αφήσαμε ποτέ το κύμα των καταλήψεων να μας παρασύρει και επιλέγαμε πάντα το διάλογο.Μοναδικός μας σύμμαχος σε όλο αυτό ήταν η διευθύντριά μας κα.Βασιλική Μουρατίδου και οι καθηγητές μας.

Από χθες όμως η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως αποφάσισε να απαλλάξει την αγαπημένη μας διευθύντρια από τα καθήκοντά της χωρίς να λάβει υπόψιν τις επιτακτικές προσπάθειες της να ενισχύσει τις γνώσεις μας και να διευρύνει τους ορίζοντές μας .

Κατανοούμε ότι η απόφαση της κατάληψης του σχολείου μας δεν ήταν η ιδανική λύση.

Το μόνο που ζητάμε είναι να επιστρέψει η κα.Βασιλική Μουρατίδου.

Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Καινουργίου.

Όπως πληροφορήθηκε το kainourgiopress η αίτηση θεραπείας που θα ασκηθεί κατά της απόφασης είναι συνήθως μια χρονοβόρα διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες.

kainourgiopress.blogspot.com