Κακοκαιρία «Daniel»: Ξεπέρασε και τον «Ιανό» – Η μεγαλύτερη νεροποντή στη χώρα (Photos)

Με δέος παρακολουθούν ακόμα και οι ειδικοί την πορεία της κακοκαιρίας «Daniel» η οποία κατέκλυσε με τόνους νερού κυρίως την περιοχή της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας οι μετεωρολόγοι με βάση της στοιχεία που έχουν στα χέρια τους εκτίμησαν ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα με το νερό που έχει πέσει να είναι περισσότερο και από αυτό στον Ιανό*, την κακοκαιρία που έμεινε στην ιστορία.

Επίσης, στην σύσκεψη οι ειδικοί σημείωσαν ότι το ακραίο φαινόμενο που συνέβη στις περιοχές της Θεσσαλίας  από πλευράς ύψους βροχής σε ένα 24ωρο συνήθως συμβαίνει Οκτώβριο ή Νοέμβριο.

Όπως επισημαίνουν το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και οι στιγμές είναι κρίσιμες καιρικά.

Έγινε εκτενής ενημέρωση από τους συμμετέχοντες υπουργούς, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τους μετεωρολόγους και τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής.

Συζητήθηκε ο συντονισμός για τις επόμενες δύσκολες ώρες καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη.

Αυτό που θα φροντίσουν είναι να μείνουν ανοικτοί δρόμοι προς νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές αλλά και να υπάρξει φιλοξενία ανθρώπων όπου χρειάζεται.

Όλες οι δυνάμεις (Πυροσβεστική – αστυνομία κλπ) επιχειρούν από το πρωί για απεγκλωβισμούς και παραμένουν σε κόκκινο συναγερμό.

Επισημαίνεται ότι θα πρέπει οι πολίτες να ακολουθούν πάντα τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να ακολουθούν τα μηνύματα του 112.

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος θα μεταβεί αύριο στην περιοχή για να ξεκινήσει η καταγραφή και η διαδικασία αποκατάστασης και αποζημιώσεων.

*Ο Ιανός ήταν βαθύ μετεωρολογικό χαμηλό με μερικά χαρακτηριστικά μεσογειακού κυκλώνα που έπληξε τη Μεσόγειο και κυρίως την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2020. Εξελίχθηκε με θυελλώδεις ανέμους και πολύ ισχυρές τοπικές καταιγίδες, οι οποίες επέφεραν βιβλικές πλημμύρες και τέσσερις νεκρούς.

newsit.gr

Διαβάστε επίσης: Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου: «Ας γεμίσουμε τις σχολικές τσάντες»