Ο κακός χαμός νοτιοδυτικά της Εθνικής

Τις τρεις προηγούμενες μέρες έγινες ο κακός χαμός. Μετά τις πολυήμερες καθυστερήσεις στην εξαγωγή των αποτελεσμάτων των τεστ για τον covid-19, που παρατηρήθηκαν στο νοσοκομείο Αγρινίου, την «έπεσαν’» όλοι πάνω στα πληκτρολόγια των οικιακών ή επαγγελματικών τους υπολογιστών και άρχισαν να παράγουν μαζικά καταγγελίες για την Κυβέρνηση, το σύστημα, τον ΥΠΕάρχη, που όρισαν το νοσοκομείο Αγρινίου ως νοσοκομείο αναφοράς και δεν φρόντισαν να το έχουν εξοπλίσει με το απαραίτητο (αριθμητικά μόνο) προσωπικό και τον απαιτούμενο τεχνολογικό εξοπλισμό, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο δεύτερο κύμα της πανδημίας που αναμενόταν από την περασμένη άνοιξη ότι θα ξεσπάσει μέσα στον Οκτώβριο.

Η εντός εισαγωγικών φράση δεν είναι κακία. Δυστυχώς είναι τεκμηριωμένη και πλήρως ειλικρινής θέση, την οποία θα τεκμηριώσω εν ευθέτω, γιατί τώρα άλλα είναι το ζητούμενο.

Δεν θα αναφερθώ στα όσα είπαμε και γράψαμε από τις εκπομπές μας στον Antenna-Star 103,5 fm stereo, καθώς και στα κείμενα μας και στα δύο site του ομίλου «Agrinio 365» (AgrinioTimes.gr και Antenna-Star.gr). Ούτε θα δείτε να γράφω: «εμείς τα γράφαμε αυτά από καιρό», γιατί το ζητούμενο δεν είναι, ούτε τι γράψαμε εμείς ούτε τι δεν γράψανε οι άλλοι. Θέλετε να σας πιο είναι το ζητούμενο;

Το ζητούμενο καταρχάς δεν είναι ένα. Είναι πολλά.

Πάμε σήμερα να δούμε τα δυο τρία κορυφαία και θα επανέλθουμε.

Πρώτον: Δεν είναι μόνο που καθυστερούν τα τεστ· είναι επίσης και το γεγονός, ότι αν κάποιος συμπολίτης μας χρειαστεί να διασωληνωθεί πρέπει να φορτωθεί στα ασθενοφόρα και να οδηγηθεί στην Πάτρα ή στην Αθήνα.

Δεύτερον: Είναι που το νοσοκομείο Αγρινίου με ελάχιστο φόρτο έγινε «φωλιά κορωνοϊού», όπως λένε οι κακές οι γλώσσες, αλλά και ο κ. Μπακόπουλος σε αυτή την ανοιχτή επιστολή καταγγελία της Ένωσης των Νοσοκομειακών γιατρών. Γιατί μη μου πείτε ότι πέντε κρούσματα δεν είναι ικανά να φτιάξουν «κορωνοϊοφωλιά», όταν «συνεχίζουν … να εκτελούν τα καθήκοντά τους», (όρα καταγγελία Μπακόπουλου) και να συναναστρέφονται με συναδέλφους διοικητικό προσωπικό, νοσηλευτικό προσωπικό, ασθενής κ.ο.κ..  Έμαθα μάλιστα ότι εχθές ο κ. Καρβέλης, φώναξε τον κ. Τσιώλη στην 6η Υ.Π.Ε. και του «έβαλε χέρι» για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Διέταξε μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες να πραγματοποιηθεί rapit-test σε όλο το προσωπικό (κοντά 600 εργαζόμενοι δηλαδή) και μοριακά τεστ σε όλο το προσωπικό των επειγόντων περιστατικών.

Δηλαδή, αν με το συγκεκριμένο φόρτο που έχει η απομονωμένη κλινική covid-19 του τρίτου ορόφου, έχουμε ήδη πέντε εργαζόμενους σύμφωνα με την καταγγελία Μπακόπουλου, πόσους θα έπρεπε να είχε το Σωτηρία, το Ρίο κι ένα σωρό άλλα πρώτης γραμμής νοσοκομεία. Αυτά λογικά θα έπρεπε να είχαν κλείσει.

Τρίτο και τελευταίο: Χθες είχαμε στην covid-κλινική 23 νοσηλευόμενους ασθενείς, σήμερα δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσοι ακριβώς είναι. Αλλά αντί το ζητούμενο για τους περισσότερους εργαζόμενους, να είναι πώς θα προστατευθούν καλύτερα από τη διασπορά και πως θα προστατέψουν και όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους μαθαίνω πως έγινε ο κακός, για το επίδομα. Ποιο επίδομα; Το δώρο που αποφάσισε  να δώσει η κυβέρνηση σε όσες ειδικότητες και νοσηλευτές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας. καταιγισμός οι πληροφορίες πάνω στο συγκεκριμένο. να τις ταξινομήσουμε πρώτα και θα επανέλθουμε.

Αυτά προς το παρόν


Έγραψε ο Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr