Δ. Καλαματιανός: «Νομοθετούν προς όφελος των εισπρακτικών εταιριών»

Στην καταγγελία ότι, με βουλευτική τροπολογία του Βασίλη Σπανάκη (Ν.Δ.) για τον «εξορθολογισμό του πειθαρχικού δικαίου των δικηγόρων», την οποία έκανε δεκτή αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Κώστας Τσιάρας, προστατεύονται από πειθαρχικές διώξεις οι διαχειριστές και οι εταίροι δικηγορικών εταιριών που λειτουργούν ως εισπρακτικές εταιρίες, προχώρησε ο Διονύσης Καλαματιανός.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε από το βήμα της Βουλής πως η κυβέρνηση νομοθετεί προς όφελος των εισπρακτικών εταιριών και εις βάρος των δανειοληπτών. «Βασανίζετε τους δανειολήπτες μέσα στην πανδημία, με κλειστές τράπεζες, ΔΟΥ και υπηρεσίες, και τακτοποιείτε αυτούς που τους κυνηγάνε. Αυτό κάνετε. Είναι ξεκάθαρο» κατήγγειλε.

Να σημειωθεί πως η επίμαχη τροπολογία του Βασίλη Σπανάκη προβλέπει πως «αποτρέπεται η πειθαρχική δίωξη δικηγόρων, που έχουν απλώς την ιδιότητα του διαχειριστή ή του εταίρου της δικηγορικής εταιρίας, χωρίς καμία προσωπική συμμετοχή στην τέλεση πειθαρχικού παραπτώματος».

Την ίδια ώρα, σφοδρή υπήρξε η αντίδραση και του ΚΚΕ -μέσω της Μαρίας Κομνηνάκα-, που αναρωτήθηκε «ποιον προτίθεται να καλύψει ο κ. Σπανάκης;», καλώντας την κυβέρνηση να μη νομοθετεί «στα μουλωχτά» και εν αγνοία του δικηγορικού σώματος. Απαντώντας πάντως στην κριτική, ο βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Σπανάκης, που κατέθεσε την τροπολογία, υποστήριξε πως η αντιπολίτευση βλέπει «φαντάσματα», προσθέτοντας πως δεν πρέπει «να γίνεται διαπόμπευση των δικηγόρων».

Ο δε υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας απέφυγε να τοποθετηθεί επί της ουσίας της ρύθμισης. Πάντως, εκ του αποτελέσματος, οι εξηγήσεις του Βασίλη Σπανάκη δεν έπεισαν την αντιπολίτευση, καθώς η τροπολογία έγινε δεκτή μόνο με τις «γαλάζιες» ψήφους, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛ., ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 την καταψήφισαν.


«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr