«Καλάβρυτα 1943»: Η σφαγή των Καλαβρύτων έγινε ταινία

Το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων έγινε ταινία και θα προβληθεί στην Ελλάδα τον Νοέμβριο. Ο Νικόλας Δημητρόπουλος (σκηνοθέτης των «Been Here Before», «Το αλάτι της γης», «Υπέροχα Πλάσματα», «Alter Ego») με πρωταγωνιστές τους Μαξ φον Σίντοφ και Άστριντ Ρος, και καταξιωμένους Έλληνες ηθοποιούς σκηνοθέτησε την ταινία «Καλάβρυτα 1943» που θα βγει στις αίθουσες στις 11 Νοεμβρίου του 2021, από την Tanweer.

Η Καρολάιν Μάρτιν, δικηγόρος και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης εναντίον της ελληνικής αξίωσης για πολεμικές αποζημιώσεις για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής, επισκέπτεται την Ελλάδα και συναντά τον Νικόλα Ανδρέου, έναν από τους τελευταίους εν ζωή επιζήσαντες της Σφαγής των Καλαβρύτων του 1943. Όσο ο Νικόλας εξιστορεί τα γεγονότα του παρελθόντος, οι δυό τους θα αντιπαρατεθούν με τις προσωπικές τους προκαταλήψεις και πεποιθήσεις σε μια επίπονη αναμέτρηση που θα τους φέρει πιο κοντά. Το καθαρτήριο αυτό ταξίδι μέσα από ένα σκοτεινό κεφάλαιο της ιστορίας θα καταλήξει στην αναγνώριση μιας αμοιβαίας ανάγκης: την αναζήτηση της ελπίδας.

Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρόπουλος
Σενάριο: Δημήτριος Κατσαντώνης

Πρωταγωνιστούν: Max Von Sydow, Astrid Roos, Δανάη Σκιάδη, Νικόλας Παπαγιάννης, Martin Laer,  Alice Krige, Tomas Arana, Γιώργος Βογιατζής, Μάξιμος Λιβιεράτος, Τάσος Καρλής.

zougla.gr