Κάλεσμα σε συμμετοχή στην κινητοποίηση κατά της Π.Ο.Α.Υ.

Καλούμε όλους τους πολίτες του Ξηρομέρου, σε εφαρμογή της απόφασης 87/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου, που στηρίχτηκε από όλες τις παρατάξεις και όλους τους δημοτικούς συμβούλους, να συμμετέχουν αύριο Δευτέρα 16 Αυγούστου στις 07:00 μ.μ., στην κινητοποίηση ενάντια στην Περιοχή Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας, που θα πραγματοποιηθεί στον δρόμο Αστακός – Μύτικας στο ύψος της ‘’Βελάς’’ και κατόπιν στις 08:30 μ.μ. στον Αστακό στη θέση άγκυρα, στην ενημερωτική εκδήλωση.

Είναι μία κινητοποίηση διαμαρτυρίας σε ανοικτό χώρο, η οποία θα γίνει με αυστηρή τήρηση των κανόνων ενάντια στην διασπορά του Covid.

Με τα αυτοκίνητα πηγαίνουμε στις 07:00 μ.μ. στο ύψος της ‘’Βελάς’’ σε απόσταση ενός μέτρου από τα άλλα αυτοκίνητα, ανοίγουμε τις πόρτες και στεκόμαστε στο πλάι του αυτοκινήτου, χωρίς να μετακινούμαστε και να πλησιάζουμε κανέναν από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.

Κατόπιν με την αυτοκινητοπομπή οδηγούμαστε στη παραλία του Αστακού, για να ενημερωθούμε για το σοβαρό αυτό θέμα, για να προστατέψουμε το τόπο μας, τις θάλασσες μας, το Περιβάλλον, τον Τουρισμό και τους επαγγελματίες του Ξηρομέρου.

Θέλουμε πολύπλευρη και βιώσιμη ανάπτυξη για τον τόπο μας και τους πολίτες του και ο προτεινόμενος σχεδιασμός της Π.Ο.Α.Υ είναι λάθος και καταστροφικός.