Connect with us

Αγρίνιο

Καλύβια Αγρινίου – Διονύσης Φούκας: «Όχι» από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου στην αίτηση αποφυλάκισής του

Ήταν 2006 όταν στα Καλύβια Αγρινίου ο Διονύσης Φούκας προχώρησε σε μια πενταπλή δολοφονία – «Όχι» από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου στην αίτηση αποφυλάκισής του.

Ήταν 2006 όταν στα Καλύβια Αγρινίου ο Διονύσης Φούκας προχώρησε σε μια πενταπλή δολοφονία - «Όχι» από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου στην αίτηση αποφυλάκισής του.

Ήταν 2006 όταν στα Καλύβια Αγρινίου ο Διονύσης Φούκας προχώρησε σε μια πενταπλή δολοφονία – «Όχι» από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου στην αίτηση αποφυλάκισής του.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου απέρριψε πριν από περίπου έξι μήνες αίτημα αποφυλάκισης κρατούμενου των Αγροτικών Φυλακών Κασσαβέτειας, κρίνοντας ότι δεν είχε συμπληρωθεί το απαιτούμενο όριο των 25 ετών παραμονής σε σωφρονιστικό κατάστημα, ώστε να μπορεί να εξεταστεί η περίπτωση αποφυλάκισής του.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Βαϊσμένο στο gegonota.news, ο κρατούμενος, ο οποίος έχει εκτίσει περίπου 19 χρόνια για την πολύκροτη υπόθεση της δολοφονίας πέντε κυνηγών στο Αγρίνιο το 2006, είχε ζητήσει να αποφυλακιστεί, ωστόσο το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι δεν πληροί ακόμη τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος για τέτοιου είδους αιτήματα.

Στο ίδιο πνεύμα αποφάσεων έχουν κινηθεί και άλλα δικαστικά συμβούλια τα τελευταία χρόνια, τόσο στην υπόθεση Κουφοντίνα το 2021 από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, όσο και το 2024 από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης σε διαφορετική περίπτωση, καθώς και σε πρόσφατη αντίστοιχη κρίση στον Βόλο.

Οι αποφάσεις αυτές συνδέονται με μεταγνέστερη εξέλιξη στον Άρειο Πάγο, όπου έγινε δεκτή εισαγγελική πρόταση για αναίρεση βουλεύματος που είχε οδηγήσει στην αποφυλάκιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου.

Σύμφωνα με την κρίση του Ανώτατου Δικαστηρίου, η αποφυλάκιση κρίθηκε πρόωρη, καθώς δεν είχε συμπληρωθεί το προβλεπόμενο όριο των 25 ετών κράτησης.

Υπενθυμίζεται ό,τι ο συγκεκριμένος κρατούμενος της Κασσαβέτειας έχει καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια για τη δολοφονία πέντε κυνηγών ηλικίας 33, 23, 21, 17 και 32 ετών στο Αγρίνιο τον Νοέμβριο του 2006.

 

Διαβάστε επίσης: Νίκος Φραγκούλης: «Ραγίζει» καρδιές η ανάρτηση της ανιψιάς για την απώλεια του 70χρονου

Advertisement

Τελευταία νέα →