Καλύβια: Δυσανασχετούν οι πιστοί για τη μείωση λειτουργιών στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου

Το εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου στον Πλάτανο Καλυβίων αναμένεται να λειτουργεί μία φορά τον μήνα σύμφωνα με απόφαση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κάτι που φέρεται να έχει προκαλέσει τον έντονο προβληματισμό των κατοίκων.

Αναμφισβήτητα, η μείωση των λειτουργιών έχει κάνει τους πιστούς να δυσανασχετούν και ειδικά τους κατοίκους μεγαλύτερης ηλικίας καθώς για διαφορετικούς λόγους κάθε φορά δε δύναται η δυνατότητα μετακίνησης σε άλλη εκκλησία.

Όπως, δήλωσαν στο sinidisi.gr «τις άγιες μέρες του Πάσχα, όπου η προσέλευση στους Ιερούς Ναούς είναι αθρόα, οι επιπτώσεις για τους 70 περίπου κατοίκους είναι ιδιαίτερα δυσάρεστες», ζητώντας, να γίνει άμεση αναθεώρηση αυτής της απόφασης, ειδικά τις Άγιες Ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Να σημειωθεί, πως το συγκεκριμένο εκκλησάκι δημιουργήθηκε πριν από 18 χρόνια με πόρους και φροντίδα κατοίκων και σε αυτό πραγματοποιούνταν συνολικά 42 λειτουργίες το χρόνο.

Φωτογραφία: Άγγελος Πολύζος – Kalyvia.gr

 

Διαβάστε επίσης: Έξυπνη πόλη: «Η πρόκληση του 21ου αιώνα» | Εκδήλωση του 2ου ΕΠΑ.Λ. και του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου (Videos – Photos)