Καλύβια: Με μεγάλη συμμετοχή η Ποδηλατοδρομία προς τιμή των 59 εκτελεσθέντων πατριωτών (Photos)

Δεκάδες μικροί φίλοι του ποδηλάτου συμμετείχαν σήμερα το απόγευμα στην ποδηλατάδα που πραγματοποιήθηκε στα Καλύβια Αγρινίου, με προορισμό το Μνημείο των 59 εκτελεσθέντων πατριωτών το 1944, μια εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργανώθηκε από την Τοπική Κοινότητα Καλυβίων.

Τα παιδιά όλων των ηλικιών που συμμετείχαν με μεγάλη χαρά, έδωσαν σήμερα το παράδειγμα, αφού στο Μνημείο, σε ένα ιστορικό χώρο θυσίας, κατέθεσαν δάφνινο στεφάνι και τραγούδησαν υπερήφανα τον Ελληνικό Εθνικό μας Ύμνο!

Μαζί τους ποδηλάτησαν, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δ. Αναστασίου, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Βασίλης Τουρλίδας και Λεωνίδας Καραλής, ο Τάκης Σώζος, ο Χρήστος Μιγδάκης και ο Γιώργος Αυγέρης, που είχαν και τον ¨ρόλο¨ να προσέχουν για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης, ενώ οι κυρίες Χρυσούλα Ζαπαντιώτη και Χριστίνα Μπελεβώνη είχαν την επιμέλεια και φροντίδα ανεφοδιασμού με νερά, των ποδηλατών.

Η εκκίνηση δόθηκε από την κεντρική πλατεία Καλυβίων, ενώ προπορεύονταν για λόγους ασφαλείας μηχανή με τροχονόμο της αστυνομίας, ενώ οι διοργανωτές είχαν φροντίσει ώστε κατά τη διάρκεια της διαδρομής ενήλικες με ειδικά αναγνωριστικά γιλέκα να προσέχουν τους μικρούς ποδηλάτες. Όλοι έφθασαν με ασφάλεια στο Μνημείο και μετά από την ανάπαυλα επέστρεψαν στο χωριό, όπου η ποδηλατοβόλτα συνεχίσθηκε στον κεντρικό δρόμο και σε γειτονιές με τελικό τερματισμό την πλατεία.

Αφορμή για μια βόλτα με ποδήλατο στους δρόμους του χωριού αποτέλεσαν οι φετινές πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στο όμορφο χωριό μας, ενώ το βράδυ στο Κοινοτικό Κτίριο Καλυβίων προβλήθηκε η ταινία με τίτλο: «Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση;»!

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους ποδηλάτες που υλοποίησαν την όμορφη αυτή ιδέα!

kalyvia.gr