Καμία ανησυχία Παπαναστασίου για εκτροπή Αχελώου

Το ζήτημα της στάσης του Δήμου Αγρινίου απέναντι στη πρόσφατη δήλωση του Πρωθυπουργού της χώρας στην Θεσσαλονίκη για την εκτροπή του Αχελώου έφεραν απόψε στο δημοτικό συμβούλιο η Χριστίνα Σταρακά και ο Σταύρος Καμμένος, ο οποίος πρότεινε να εκδοθεί ψήφισμα στο οποίο να εκφράζεται η αντίθεση του Δήμου Αγρινίου στην εκτροπή. Ζήτησε ταυτόχρονα από τον δήμαρχο να πάρει πρωτοβουλίες και να καλέσει σε κοινή σύσκεψη το σύνολο των δημάρχων του νομού, έτσι ώστε να αποφασισθούν οι παραπέρα ενέργειες.

Η Χριστίνα Σταρακά, ζήτησε από τον δήμαρχο να πάρει σαφή θέση για το θέμα και να δρομολογήσει και σχετική ανακοίνωση της επιτροπής των φορέων, που συμμετέχουν στον αγώνα κατά της εκτροπής του Αχελώου

Ο δήμαρχος δεν έδειξε να συμμερίζεται αυτές τις ανησυχίες, αφού όπως ανέφερε η δήλωση του πρωθυπουργό είναι αρκετά γενικόλογη και ασαφής και πως είναι άνευ ουσίας, αφού δεν συνοδεύεται από κάποια διοικητική πράξη, την οποία να μπορούμε να προσβάλουμε.

Οποιοσδήποτε πολιτικός μπορεί να κάνει όποια δήλωση θέλει, σημείωσε. Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή έχουμε στα χέρια μας συγκεκριμένα και εγκεκριμένα σχέδια διαχείρισης των υδάτων και των λεκανών τους, τα οποία μας διασφαλίζουν. Αυτά δεν αλλάζουν με δηλώσεις. Απαιτούν χρόνο είπε. Άλλωστε, όπως υπενθύμισε, κάνοντας πολιτική ρελάνς στον κ. Καμένο, κάποιοι που σήμερα συνδέουν το έργο της Μεσοχώρας με την εκτροπή ας θυμηθούν ότι επί ΣΥΡΙΖΑ όταν εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την μετατροπή του φράγματος της Μεσοχώρας σε υδροηλεκτρικό, αυτό εδώ το σώμα πήρε απόφαση της προσφυγής στη δικαιοσύνη.