«Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο»: Έρευνα της Δίωξης για σελίδα στο Facebook

Η ομάδα, που είναι δημόσια και δημιουργήθηκε την Τρίτη 18 Αυγούστου, ονομάζεται «Κανένα παιδί με μάσκα στο σχολείο» και ήδη αριθμεί πάνω από 16.000 μέλη.

Τη στιγμή που τα κρούσματα του κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά και οι επιστήμονες προετοιμάζουν τις οδηγίες τους για τα σχολεία και τις μάσκες -προτείνοντας μάλιστα συγκεκριμένο τύπο μάσκας- το γκρουπ, το οποίο δεν έχει κανένα επιστημονικό και ιατρικό υπόβαθρο και οι απόψεις που ανεβαίνουν δεν στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα, αριθμεί σχεδόν 14.000 μέλη μέσα σε μόλις δυο ημέρες λειτουργίας.

Τα περισσότερα μέλη του γκρουπ εκφράζονται με οργή κατά του μέτρου χρήσης μάσκας, επικαλούμενα κινδύνους για «αιφνίδιο θάνατο μαθητών», λόγω έλλειψης οξυγόνου -μια διαπίστωση που έχει καταρριφθεί από πλήθος επιστημόνων.

«Κανένα παιδί στο σχολείο»
Άλλα μέλη της ομάδας κατά των μασκών υποστηρίζουν ότι θα συνοδεύσουν τα παιδιά τους στο σχολείο, κατά το πρώτο κουδούνι της χρονιάς, για να διασφαλίσουν ότι θα μπουν στις τάξεις δίχως να φορούν μάσκα. Μια ακόμη τάση του γκρουπ προκρίνει την άποψη να μην πάει κανένα παιδί στο σχολείο. Υπάρχουν ωστόσο γονείς που αντέδρασαν έντονα στην εν λόγω πρόταση και επιμένουν ότι τα παιδιά πρέπει μεν να πάνε στο σχολείο, αλλά δίχως μάσκες. Τα μέλη της ομάδας έχουν ξεκινήσει και τη συλλογή υπογραφών κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία.

Στο «στόχαστρο» των Αρχών fake news και θεωρίες συνωμοσίας

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των αναρτήσεων fake news και θεωριών συνωμοσιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, υποστηρίζοντας ότι θα παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη. Ο υπουργός επισήμανε ότι αυτές οι συντάκτες αυτών των αναρτήσεων ισχυρίζονται ότι ο κορωνοϊός είναι «παραμύθι» και παροτρύνουν τον κόσμο να αρνείται να δεχτεί πρόστιμα και κυρώσεις και να μην εφαρμόζει τα μέτρα για περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι το πρώτο μάθημα της νέας σχολικής χρονιάς θα είναι αφιερωμένο στον κορωνοϊό και δεσμεύτηκε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στη μαθησιακή διαδικασία θα εφοδιαστούν με ειδικά έντυπα και οδηγίες για τη σωστή χρήση μάσκας.

AgrinioTimes | Πηγή: alphafreepress.gr