Καπναποθήκες Παπαστράτου: Έκθεση Φωτογραφίας στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου

H Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου παρουσιάζει την έκθεση του Χρίστου Σιμάτου, με τίτλο Καπναποθήκες Παπαστράτου – πορεία στο φως και στον χρόνο.

Θα παρουσιαστεί, για πρώτη φορά, φωτογραφικό υλικό από τις παλιές καπναποθήκες Παπαστράτου, εμβληματικό τοπόσημο του Αγρινίου.

Την έκθεση θα συνοδεύει λεύκωμα με επιλογή έργων και με κείμενα του Δημάρχου Αγρινίου Γεώργιου Παπαναστασίου, του κ. Χρήστου Χαρπαντίδη, Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Δ.Π.Α. Χρήστου Γαρουφαλή.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος στο εισαγωγικό κείμενό του “…Μέσα από τις χαραμάδες του χρόνου αναδύονται ονειρικά τα αρώματα από σπάνια χαρμάνια και η αύρα μιας εποχής που έφυγε αλλά δεν ξεχάστηκε. Η ιστορία της οικογένειας Παπαστράτου είναι η ζωντανή κληρονομιά μας και τα έργα τους, ως ιερή παρακαταθήκη, μνημειακός θησαυρός”.

 

Ο κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ σημειώνει: “…Το Λεύκωμα «Καπναποθήκες Παπαστράτου – πορεία στο φως και στον χρόνο» με υλικό από τις παλιές καπναποθήκες Παπαστράτου αποτελεί άλλη μια απόδειξη του τρόπου με τον οποίο το Αγρίνιο τιμά και φωτίζει το κληροδότημα της φιλοσοφίας της οικογένειας Παπαστράτου στις επόμενες γενιές”.

Ενώ ο Χρήστος Γαρουφαλής αναφέρει μεταξύ άλλων πως “… Οι άδειες καπναποθήκες Παπαστράτου με τον φακό του Χρίστου Σιμάτου αναδεικνύονται και γίνονται αφορμή για αφύπνιση της συλλογικής μας μνήμης.

Η έκθεση παρουσιάζεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης που οργανώνει ο Δήμος Αγρινίου με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων από τον θάνατο του Τάσου Παπαστράτου, γιου του Ιωάννη Παπαστράτου εκ των ιδρυτών της φημισμένης καπνοβιομηχανίας και μεγάλων ευεργετών της πόλης του Αγρινίου.

Τοποθεσία:

Eισιτήρια:

culturenow.gr