Καπραβέλος: «Αγγίζει το 100% η πληρότητα στις Μ.Ε.Θ. της Β. Ελλάδας»

Σχεδόν γεμάτα είναι τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα καθώς το μίνι lockdown δεν αποδείδει για την ώρα. «Καμπανάκι» από τον Νίκο Καπραβέλο.

Δυσκολεύει συνεχώς η κατάσταση με τον κορονοϊό στη Βόρεια Ελλάδα. Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ, ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου κ. Νίκος Καπραβέλος σημείωσε πως η πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας «αγγίζει» το 100%, ενώ τόνισε πως η πλειοψηφία των νοσηλευομένων είναι ανεμβολίαστοι.

«Η Βόρεια Ελλάδα πιέζεται πολύ με ασθενείς που αρνούνται να εμβολιαστούν. Είναι οι πιο ευάλωτοι» είπε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Όλες οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα έχουν φτάσει σε πληρότητα σχεδόν 100%. Αυτοί που έρχονται είναι ανεμβολίαστοι. Η πανδημία έχει εντοπιστεί εκεί, έχει εντοπίσει τους ευάλωτους και τους μολύνει και τους καταστρέφει».

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στο «Παπανικοάλου» τόνισε πως αυτοί που νοσηλεύονται «στη ΜΕΘ είναι όλοι ανεμβολίαστοι». Εξέφρασε, ωστόσο, την ελπίδα του πως θα είναι κάτι προσωρινό και όχι η «αρχή μιας τραγωδίας» που οφείλεται στην επιστροφή των εκδρομέων από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Σε mini lockdown επτά περιφέρειες στη Βόρεια Ελλάδα

Υπενθυμίζεται πως είναι συνολικά επτά οι περιφερειακές ενότητες στη Βόρεια Ελλάδα που έχουν μπει σε mini lockdown λόγω του επιβαρυμένου επιδημιολογικού φορτίου.

Ειδικότερα, πρόκειται για: Καστοριά, Ξάνθη, Δράμα, Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα.

Οι τρεις πρώτες μπήκαν σε καθεστώς mini lockdown χθες, Παρασκευή, καθώς κοκκίνισαν στον επιδημιολογικό χάρτη.

Υπενθυμίζεται πως τα περιοριστικά μέτρα που είναι στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας είναι τα εξής:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγία.

ieidisis.gr