Καραμελωμένη πανσέτα με σιρόπι σφενδάμου

Συστατικά

TIPΤσέκαρε όσα υλικά έχεις χρησιμοποιήσει στη συνταγή ή σημείωσε όσα υλικά έχεις και πρόσθεσε τα υπόλοιπα στη λίστα αγορών πατώντας το κουμπί που θα βρεις πιο κάτω.

Για το γλάσο
150 γρ. σιρόπι σφενδάμου
50 γρ. σάλτσα σόγιας
20 γρ. τζίντζερ
πιπεριά τσίλι
1 σκ. σκόρδο
Για την πανσέτα
2 κιλά πανσέτα, χωρίς κόκκαλο, με δέρμα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
3 κλ. δεντρολίβανο
Για το σερβίρισμα
καλαμπόκι , βρασμένο
φασόλια, σε κονσέρβα
πατάτες τηγανητές
πιπεριά τσίλι
θυμάρι
αλάτι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το γλάσο
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το σιρόπι σφενδάμου, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ σε φέτες, την πιπεριά τσίλι σε κομμάτια, το σκόρδο ψιλοκομμένο και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά.
Αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά και να δέσει.
Για την πανσέτα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
Τοποθετούμε την πανσέτα σε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το δεντρολίβανο και από τις 2 πλευρές και τυλίγουμε.
Μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα και ψήνουμε για 2 ½ – 3 ώρες.
Αυξάνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 210°-220° C στον αέρα.
Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα, βγάζουμε το δεντρολίβανο και απλώνουμε σάλτσα με ένα πινέλο.
Μεταφέρουμε στον φούρνο για 30 λεπτά για να γίνει τραγανό. Κάθε 5 λεπτά απλώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα από το κατσαρολάκι.
Βάζουμε το καλαμπόκι στη φωτιά να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε και προσθέτουμε αλάτι.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τα φασόλια. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, το θυμάρι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε την πανσέτα με το καλαμπόκι, τα φασόλια και τις πατάτες.
akispetretzikis.com