Ο Γ. Καραμητσόπουλος στον Antenna Star: «Συστράτευση για το Πανεπιστήμιο» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή του Γιάννη Μπίτα «Στις Έντεκα» που μεταδίδεται κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 11:00 έως τις 12:00, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο κύριος Γιώργος Καραμητσόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Πολιτών».

Αρχικά ανέφερε πως οι δια ζώσης συνεδρίες δεν μπορούν να υποκατασταθούν από την τηλεδιάσκεψη και πως ήταν μεγάλη ικανοποίηση της πραγματοποίησης δια ζώσης της χθεσινής συνεδρίασης.

Έθεσε το ζήτημα των Πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου και πως η τοπική Αυτοδιοίκηση δε λαμβάνει αποφάσεις για το καλό των πολιτών ούτε συνεργάζεται με την Κυβέρνηση. Είπε ότι οι αποφάσεις για τις βάσεις δημιουργούν τεράστια προβλήματα και η ευθύνη δεν είναι μόνο των μαθητών. 40.000 μαθητές έμειναν εκτός Πανεπιστημίων την ίδια στιγμή που ο Πρωθυπουργός πήγαινε την κόρη του σε μεγάλο Πανεπιστήμιο του εξωτερικού, χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης.

Στη συνέχεια, επισήμανε τη συρρίκνωση των Πανεπιστημιακών τμημάτων της πόλης του Αγρινίου. «Συστράτευση όλων των φορέων του Νομού», πρότεινε η παράταξη ως λύση. Σε προηγούμενο διάστημα, η Δημοτική Αρχή έκανε κάλεσμα σε όλους τους Δημάρχους, χωρίς περαιτέρω λύσεις.

Για τους εμβολιασμούς είπε ότι ο ρυθμός εμβολιασμών στον Νομό παραμένει αργός και το ποσοστό εμβολιασμένων είναι στο 42%. Θα υπάρξει νέο κύμα πανδημίας με τη μετάλλαξη «Δέλτα». «Ο πολίτης δέχεται καταιγισμό πληροφοριών για τα εμβόλια » και «οι εμβολιασμοί αποτρέπουν τη σοβαρή νόσηση», τόνισε.

Προχώρησε σε κάλεσμα των πολιτών και των Εκπαιδευτικών για εμβολιασμό, ώστε να αποτρέψουμε το νέο κύμα πανδημίας.

Για το Μνημείο των 120 είπε ότι η κατάσταση του Μνημείου είναι απαράδεκτη και εξοργιστική και δεν είναι αντίστοιχο του «μεγαλείου της Θυσίας των πατριωτών». Απαιτείται να δημιουργηθεί νέο μνημείο με σχετική αναγραφή του γεγονότος και των ονομάτων των εκτελεσθέντων.

Ακούστε τη συνέντευξη: