Ν. Καραθανασόπουλος: «Ευθύνες της Κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας» (Video)

Τις ευθύνες της κυβέρνησης για την πολιτική της στη διαχείριση της πανδημίας, με τα μπρος – πίσω, κατήγγειλε ο Νίκος Καραθανασόπουλος μέλος της Κ.Ε. και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κ.Κ.Ε. μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1 το πρωί της Πέμπτης 8 Ιούλη.

Με τα ψευτοδιλήμματα που βάζει στο τραπέζι η κυβέρνηση, συνεχίζει να καλλιεργεί το αφήγημα της «ατομικής ευθύνης» αντί να λάβει μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία και την Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας για την εξέλιξη του εμβολιασμού, να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας χωρίς αποζημίωση, όπως σημείωσε. Από την αρχή της υπόθεσης των εμβολίων, διεξάγονται τεράστιοι ανταγωνισμοί μεταξύ των επιχειρηματικών ομίλων, συνέχισε και επανέλαβε τη θέση του Κ.Κ.Ε. για την ανάγκη διάθεσης όλων των κατάλληλων και αποτελεσματικών εμβολίων στην Ελλάδα, πρόσθεσε.

Επισήμανε ακόμα τις ευθύνες της κυβέρνησης που προσαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα στις ανάγκες και τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, όπως του τουρισμού και δεν παίρνει μέτρα αποσυμφόρησης των μέσων μεταφοράς, ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Στον τομέα της οικονομίας, η κυβέρνηση επιχειρεί να αξιοποιήσει το σύνολο των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης προς όφελος του κεφαλαίου προωθώντας το πανευρωπαϊκό μνημόνιο και η όποια ανάκαμψη θα είναι αβέβαιη και σίγουρα με αντεργατικά – αντιλαϊκά χαρακτηριστικά, επισήμανε.

Καταλήγοντας τόνισε πως οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικήσουν την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους και την ενίσχυση του δημόσιου τομέα Υγείας.