Στο Καρπενήσι το 78ο Συνέδριο της Ενώσεως των Αποδήμων Ευρυτάνων της Αμερικής (Photos)

Στο Καρπενήσι διεξήχθη από τις 28-7-2022 έως 2-8-2022, το 78ο Συνέδριο της Ενώσεως των Αποδήμων Ευρυτάνων της Αμερικής, το «Το Βελούχι».

Επίσημα προσκεκλημένος από τον Πρόεδρο κ. Τσόλκα Δημήτρη και ο σύλλογός μας.

Ο Πρόεδρος Λιούπρας Κωνσταντίνος, στην έναρξη του Συνεδρίου, πήρε το λόγο και μεταξύ άλλων υπογράμμισε τα εξής:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά, να παρευρίσκομαι σήμερα ανάμεσά σας, με δύο μέλη του Συμβουλίου μου την Γραμματέα κ. Ψηλού Μαρία και τον ταμία κ. Γιαννόπουλο Μάκη. Γνωρίζουμε πολύ καλά τον αγώνα ζωής, που δώσατε στο εξωτερικό , ανάμεσα σε ανθρώπους με άλλα ήθη, έθιμα και διαφορετικό τρόπο σκέψης. Κι όμως κερδίσατε και η σημερινή παρουσία σας εδώ, σημαίνει ότι δεν ξεχάσατε τον τόπο από όπου ξεκινήσατε.

Αδέλφια απόδημοι,

σας ευχαριστούμε για όσα προσφέρατε και θα προσφέρετε στην πατρίδα μας και στην Ευρυτανία μας. Εύχομαι το συνέδριό σας , να πάρει γόνιμες πρακτικές αποφάσεις για το καλό του τόπου μας. Ο Θεός να σας έχει καλά, να ξανανταμώσουμε!»

Το Σάββατο 30-07-2022, ακολούθησε δεξίωση στο κέντρο «Παράδεισος» στο Μικρό Χωριό, όπου παρίστατο ο Πρεσβευτής των Η.Π.Α. Τσούνης Γεώργιος και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Μπακογιάννης Κωνσταντίνος. Ο Σύλλογός μας εκπροσωπήθηκε από τον κ. Μάκη Γιαννόπουλο.