Γ. Καρβέλης: «Διαχειρίσιμη η κατάσταση στα Νοσοκομεία της Πάτρας»

«Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Πάτρας αντιμετωπίζεται και δεν θα αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας αβοήθητο» δήλωσε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, ενώ από την πλευρά της η Αστυνομία πραγματοποιεί «συνεχείς και αυστηρούς ελέγχους», ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής, ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλης, «για την πιστή τήρηση των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί».

Ειδικότερα όσον αφορά την εισαγωγή ασθενών στα νοσοκομεία, ο Γιάννης Καρβέλης είπε ότι «προφανώς και υπάρχει μια αύξηση των νοσηλευομένων», δίνοντας ταυτόχρονα στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί στα δύο μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καρβέλη, «στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται σήμερα 18 ασθενείς στην κλινική Covid και έξι ασθενείς στη μονάδα εντατικής θεραπείας Covid, εκ των οποίων οι δύο είναι διασωληνωμένοι».

Στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όπως είπε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, «νοσηλεύονται 27 ασθενείς στην κλινική Covid και ένας στη ΜΕΘ Covid».

Όπως πρόσθεσε ο Γιάννης Καρβέλης, «η πίεση έχει αρχίσει και ασκείται στα νοσοκομεία, και αυτό έχει μια λογική από τη στιγμή που καταγράφεται αύξηση κρουσμάτων μέσα στην πόλη της Πάτρας, γι’ αυτό και η πολιτεία πήρε χθες τα συγκεκριμένα μέτρα, προκειμένου να αναχαιτιστεί αυτό το κύμα και να μειωθεί η πίεση προς τις νοσηλευτικές μονάδες».

Στο μεταξύ, σήμερα το πρωί διενεργούνται rapid tests έξω από το κτίριο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, όπου καταγράφεται μεγάλη προσέλευση πολιτών.

Όπως δήλωσε ο Γιάννης Καρβέλης, «ήταν μια ιδέα που είχαμε επεξεργαστεί μαζί με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, τον Πλάτωνα Μαρλαφέκα, ώστε να δημιουργήσουμε ένα χώρο στο κέντρο της Πάτρας, για να διενεργούνται ελεύθερα rapid tests σε όσους το επιθυμούν, αλλά και σε μέλη του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του εμπορικού κόσμου».

«Αυτή η προσπάθεια», συνέχισε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, «έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού το τελευταίο χρονικό διάστημα η Πάτρα πιέζεται πάρα πολύ από την αύξηση κρουσμάτων και ως εκ τούτου είναι μια ακόμα ευκαιρία για να δούμε πώς κινείται η πανδημία μέσα στην κοινότητα και ταυτόχρονα ποια είναι τα στοιχεία εκείνα τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψιν από τις αρμόδιες Αρχές».

Σχετικά με τους ελέγχους της Αστυνομίας, που ξεκίνησαν από τις 6:00 σήμερα το πρωί, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής, ταξίαρχος Απόστολος Μαρτζάκλης, είπε ότι «υπάρχουν κλιμάκια αστυνομικών σε πολλά σημεία, τόσο μέσα στην Πάτρα όσο και κοντά στις εισόδους της πόλης, ώστε να διενεργούνται οι απαραίτητοι έλεγχοι σχετικά με την τήρηση των μέτρων για τις μετακινήσεις».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιον, «διενεργούνται έλεγχοι μέσα στην πόλη όσον αφορά στα μέτρα που ισχύουν για την απαγόρευση της λειτουργίας καταστημάτων».

Οι έλεγχοι, σύμφωνα με τον Απόστολο Μαρτζάκλη, «θα συνεχιστούν και μετά τις 6:00 το απόγευμα, όπου θα ισχύσει στο Δήμο Πατρέων η απαγόρευση των μετακινήσεων».

in.gr