Καστράκι: Πάρκο για τις δίδυμες αδερφές και την ξαδέρφη τους που σκοτώθηκαν στα Τέμπη

Οι δίδυμες αδερφές και η ξαδέρφη τους, βρίσκονταν στο κυλικείο την ώρα που τα τρένα συγκρούστηκαν στα Τέμπη επειδή δεν υπήρχαν θέσεις στο πέμπτο βαγόνι που είχαν βγάλει εισιτήρια.

Οι τρεις κοπέλες σκοτώθηκαν ακαριαία και η τραγική είδηση βύθισε στο πένθος τον τόπο καταγωγής τους, την Καλαμπάκα. Σχεδόν 5 μήνες μετά, αυτή η ανείπωτη τραγωδία επανέρχεται στο προσκήνιο.

Ένα πάρκο που θα θυμίζει πάντα τα τρία κορίτσια που έχασαν τη ζωή τους στην σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη δημιουργείται στο Καστράκι, στα Τρίκαλα Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalanews.gr πρόκειται για ένα αίτημα προς τον Δήμο από τις οικογένειες των αδικοχαμένων κοριτσιών, που έκανε δεκτό το Δημοτικό Συμβούλιο.

Έτσι, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένα πάρκο και συγκεκριμένα πίσω από το Μουσείο Καστρακίου, καθώς επίσης να αναμορφωθεί και η παιδική χαρά του χωριού. Όλα τα παραπάνω θα γίνουν με χρήματα, προσφορά των οικογενειών στην μνήμη των τριών κοριτσιών.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο δίδυμες αδελφές Θωμαή και Χρύσα Πλακιά και η πρώτη τους ξαδέρφη Αναστασία Πλακιά, έχασαν τη ζωή τους το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, μαζί με άλλα 54 άτομα.

Τα τρία κορίτσια επέστρεφαν στην Θεσσαλονίκη, τον τόπο που σπούδαζαν, μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Η οικογένεια τους ήταν γνωστή και αγαπητή στην τοπική κοινωνία, καθώς διατηρούσε ταβέρνα στην περιοχή.

newsit.gr

 

Διαβάστε επίσης: Φωτιά στη Ρόδο: Τραυματισμός και συνεχείς αναζωπυρώσεις (Video)