Καταφύγιο αδέσποτων στο Μεσολόγγι από το «Φιλόδημος ΙΙ»

Έργα συνολικού ύψους 19 εκατ. ευρώ για 30 δήμους της χώρας εντάχθηκαν στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», με αποφάσεις που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Η μερίδα του λέοντος (13,3 εκατ. ευρώ) διατίθεται για έργα αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ 5 εκατ. ευρώ αφορούν καταφύγια αδέσποτων ζώων. Τα υπόλοιπα ποσά σχετίζονται με τη χρηματοδότηση Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων (315.000 ευρώ), με ράμπες και χώρους υγιεινής ΑμεΑ (113.000 ευρώ) και με στέγαστρα στάσεων (31.500 ευρώ).

  • «Πρόκειται για έργα με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα, που στόχο έχουν τη συνεχή βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Προχωράμε με σχέδιο, ταχύτητα και αποφασιστικότητα, αξιοποιώντας αναπτυξιακά εργαλεία για την Αυτοδιοίκηση, καλύπτοντας έτσι σημαντικές ανάγκες σε υποδομές και κρίσιμους τομείς για τις τοπικές κοινωνίες, πάντοτε με γνώμονα να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη», δήλωσε σχετικά ο κ. Πέτσας.

Σύμφωνα με την κατανομή που ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας στα επτά καταφύγια που ανακοινώθηκαν συμπεριλαμβάνεται και του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, μια ανάγκη πολλών ετών που η δημοτική αρχή κατέγραψε και υπέβαλλε αίτημα χρηματοδότησης. Έτσι κατά πάσα πιθανότητα μετά την αισθητή βελτίωση της κατάστασης με το καταφύγιο της Κατοχής φαίνεται ότι για τα αδέσποτα θα εξασφαλιστεί καλύτερη στέγη.

 

 


aixmi-news.gr