Καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αγρινίου» για τις προσλήψεις Σχολικών Καθαριστριών

Καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης Αγρινίου» για τις προσλήψεις Σχολικών Καθαριστριών

Με τη φράση «Πιάστηκαν με τη γίδα στον ώμο ΝΤΡΟΠΗ» ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Τιμολέων Παπανικολάου και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ιωάννης Καρναβιάς καταγγέλλουν ότι από την υπάρχουσα Δημοτική Αρχή με μεθοδεύσεις υφάρπαξαν τη ψήφο των Δημοτικών Συμβούλων της στο θέμα των προσλήψεων για τις Σχολικές Καθαρίστριες της νέας περιόδου 2023-2024.

Πιο αναλυτικά τα όσα καταγγέλλουν:

«Η «Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου» καταγγέλλει ότι με μεθοδεύσεις που δεν περιποιούν τιμή για κανένα, πολύ δε περισσότερο για τη Δημοτική Αρχή, υφάρπαξαν την ψήφο των δημοτικών συμβούλων της και συγκεκριμένα:

Στις 4/8/2023 σε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με τον Επικεφαλή της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ζητήθηκε η συναίνεση της παράταξης μας για να γίνει δια περιφοράς συνεδρίαση του Δ.Σ. με κατεπείγον θέμα την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών για το σχολικό έτος 2023-2024, για να προλάβει να εκδοθεί η σχετική προκήρυξη.

Η διαβεβαίωση του Προέδρου ήταν ότι με την απόφαση θα προβλέπονταν η πρόσληψη 30 επιπλέον καθαριστριών πλήρους απασχόλησης και θα υπολείπονταν μόνο 15 που θα ήταν ωρομίσθιες, με την προοπτική στο άμεσο μέλλον να γίνουν και αυτές πλήρους απασχόλησης.

Σε τηλεφωνική συνεννόηση των Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης αφού βρισκόταν έκτος Δήμου λόγω καλοκαιρινών διακοπών, συναινέσαμε να γίνει το Συμβούλιο δια περιφοράς αν και διαφωνούμε σ’ αυτό τον τρόπο λειτουργίας, να παρθεί η σχετική απόφαση που είχε δεσμευτεί ο πρόεδρος και με την ψήφο την δική μας και να γραφτεί στα πρακτικά της απόφασης ότι η Λαϊκή Συσπείρωση είναι υπέρ της πλήρους απασχόλησης όλων των εργαζομένων και οι εργαζόμενοι έπρεπε να καλύπτουν όλες τις ανάγκες της σχολικής καθαριότητας.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την 23/8/2023 και σε σχετικό θέμα για τον προγραμματισμό προσλήψεων καθαριστριών για το σχολικό έτος 2024-2025 μετά από επίμονες ερωτήσεις της Λ.Σ. αποδείχθηκε ότι είχε εγγραφεί σαν ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. που είχε γίνει δια περιφοράς η μείωση των καθαριστριών πλήρους απασχόλησης κατά 25 άτομα. Ντράπηκε και η ντροπή.

Καταγγείλαμε το γεγονός στο Δ.Σ. και δηλώσαμε ότι η Λ.Σ. ουδέποτε ψήφισε για την μείωση των καθαριστριών πλήρους απασχόλησης κατά 25 άτομα, αντίθετα την αύξηση αυτών κατά 30.

Υπήρξε σκόπιμη παραπλάνηση από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου, που αμαυρώνει συνολικά τη δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και βαραίνει προσωπικά τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παπαναστασίου.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου παραδέχθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την πραγματικότητα των γεγονότων που προαναφέρθηκαν και δήλωσε ότι και ο ίδιος είχε παραπλανηθεί. (Δε ξέρουμε αν αυτό ήταν η αφορμή της απόφασής του να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές και δεν μας αφορά).

Δεν γνωρίζουμε οι άλλες παρατάξεις αν γνώριζαν, κάποιοι βέβαια παραδέχθηκαν ότι γνώριζαν και η σιωπή τους κρίνεται τουλάχιστον ένοχη ενταγμένη σε μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους.

Μετά την καταγγελία μας και την φασαρία που έγινε τουλάχιστον καταφέραμε χωρίς αυτό να μας ικανοποιεί αλλά είναι το ελάχιστο, να διορθωθεί η προηγούμενη απόφαση και να μην μειωθούν οι καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης κατά 25 άτομα για την τρέχουσα σχολική χρονιά.

Παρά την διορθωτική απόφαση η ΝΤΟΠΗ θα συνεχίσει να βαρύνει τη Δημοτική Αρχή και να αναδεικνύει την αναγκαιότητα ενίσχυσης της Λαϊκής Συσπείρωσης στις εκλογές στις 8 Οκτώβρη για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων. Αν δεν υπήρχε η Λ.Σ. θα πέρναγε στο ντούκου μια αντεργατική απόφαση.

Όμως το ίδιο δεν έγινε και με άλλα θέματα όπως ενδεικτικά αναφέρουμε, με τις αυξήσεις τιμολογίων Δ.Ε.Υ.Α. ή με τις ενοικιάσεις των χωραφιών στο Αγγελόκαστρο και αυτές θα περνούσαν στα μουλωχτά από την Δημοτική Αρχή με την συναίνεση και άλλων αν δεν υπήρχε η Λαϊκή Συσπείρωση.

Υ.Σ.: Αλήθεια τα τοπικά ΜΜΕ δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν κατάλαβαν και γι’ αυτό δεν έγραψαν τίποτα για το συγκεκριμένο θέμα. Έτσι θα προχωρήσουμε τις επόμενες 45 ημέρες μέχρι να φτάσουμε στην κάλπη».

 

Διαβάστε επίσης: Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 – Όλες οι αλλαγές | Οι δύο Εγκύκλιοι του Υπουργείου Εσωτερικών