Καταγγέλλουν επίθεση στο «Επί τα Πρόσω» της Πάτρας

Την απαγόρευση συγκέντρωσης στην Πάτρα και χτύπημα των ΜΑΤ στο στέκι “Επί τα Πρόσω” καταγγέλλει το ΚΚΕ(μ-λ). 

Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Το απόγευμα του Σαββάτου αναρχικές συλλογικότητες αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση ενάντια στο νέο lockdown στην πλατεία Όλγας. Την ίδια ώρα ΜΑΤ στήθηκαν στους δρόμου γύρω από την πλατεία και το «Παράρτημα» εμποδίζοντας με βία τους διαδηλωτές να πραγματοποιήσουν την πορεία. Δεν έφτανε όμως μόνο αυτό, μετά τη διάλυση της συγκέντρωσης τα ΜΑΤ εισέβαλαν με χημικά στο στέκι «Επί τα Πρόσω» χτύπησαν και προσήγαγαν άτομα της συλλογικότητας.

Αυτές οι επιθέσεις αποτελούν στοιχεία της φασιστικοποίησης, όχημα της αντιλαϊκής πολιτικής του συστήματος. Με τα νέα περιοριστικά μέτρα το χτύπημα των συλλογικών μορφών πάλης και η ένταση της κρατικής βίας μεγαλώνει. Ήδη από το καλοκαίρι, μετά την ψήφιση του νόμου για τις διαδηλώσεις, τα γεγονότα καταστολής και βίας απέναντι σε εργαζόμενους και νεολαία έχουν αυξηθεί.

Στόχος του συστήματος είναι ο λαός που μπροστά στην επίθεση δεν έχει άλλο δρόμο από αυτόν του μαζικού αγώνα. Τα νέα ξεσπάσματα που θα προκύψουν τρομάζουν το σύστημα και όλο το προσωπικό του, γι’ αυτό και θωρακίζεται με νέους κατασταλτικούς μηχανισμούς που θα τσακίζουν όποια προσπάθεια οργάνωσης και συγκρότησης των αγώνων που έρχονται.

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ.
ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ.»


Πηγή: thebest.gr
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr