Δ’ Κατασκηνωτική Περίοδος Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας

Αφιερωμένη στην Παναγία μας είναι η Δ’ Κατασκηνωτική Περίοδος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, που φιλοξενεί κορίτσια Γυμνασίου και Λυκείου και ξεκίνησε τη Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2023.

Τον Αγιασμό για την έναρξη της περιόδου τέλεσε, το απόγευμα της Δευτέρας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Δαμασκηνός, τον οποίο υποδέχθηκαν θερμά η Αρχηγός κ. Λαμπρινή Ντελή – Ντάκουλα, η Υπαρχηγός κ. Βελησσαρία Κατσιπάνου, οι Ομαδάρχισσες, τα Στελέχη και οι Κατασκηνώτριες.

Ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν μια όμορφη κατασκηνωτική περίοδο, να ξεκουραστούν και να περάσουν καλά μέσα σε μια μεγάλη, αλλά καινούργια οικογένεια, να αγαπήσουν την κατασκήνωση, να την νοιώσουν σπίτι τους, να μοιραστούν πράγματα και να μάθουν τί σημαίνει συνεργασία, επικοινωνία και ομαδικό πνεύμα.

Να μάθουν να μην λειτουργούν μοναχικά ως άτομα, αλλά ως μέλη μιας ευρύτερης ομάδας συμπληρώνοντας η καθεμία με τα χαρίσματά της το σύνολο.

Αφού αποκάλυψε την ονομασία της Κατασκήνωσης, που είναι «Παναγία Πλατυτέρα», παρουσίασε τα ονόματα των ομάδων τα οποία αντιστοιχούν σε αρετές της Παναγίας, καθώς και τις προστάτιδες εικόνες της κάθε ομάδας.

Τα ονόματα των πέντε ομάδων είναι «Ταπείνωση», «Πίστη», «Απλότητα», «Υπακοή» και «Χαρά».

Ανέλυσε συνοπτικά τις ονομασίες και εντόπισε βασικά σημεία από την ζωή της Παναγίας μας που διακρίνουμε αυτές τις αρετές, ενώ ευχήθηκε και προέτρεψε τις κατασκηνώτριες να τις μιμηθούν και να προσπαθήσουν αυτό το κατασκηνωτικό δεκαήμερο να πλησιάσουν τις αρετές που κοσμούν το πρόσωπο της Παναγίας.

 

Διαβάστε επίσης: Ε.Ο.Δ.Υ.: Σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι την Τρίτη