Η Κατερίνα Κιτσάκη στο AgrinioTimes.gr: «Ας παραμείνουμε άνθρωποι»

Κατερίνα Κιτσάκη: «Αρκετές φορές συνάντησα μια διστακτικότητα στην αποδοχή, έναν σκεπτικισμό και μια ίσως στερεοτυπική αντιμετώπιση, η οποία οφειλόταν κυρίως στο γεγονός ότι ήμουν μια νέα γυναίκα που ασχολούμουν με την πολιτική πιο ενεργά. Χρειάστηκε πραγματικά τόλμη, θάρρος, υπομονή και εμπιστοσύνη τόσο στις δυνάμεις και στην προσωπικότητά μου όσο και στην κρίση των πολιτών που απευθύνθηκα».

Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν για να προλογίσουν την κ. Κατερίνα Κιτσάκη, μια καταξιωμένη Δικηγόρο και Πολιτικό, με έντονη παρουσία στην επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου μας. Μια γυναίκα δυναμική, διακατεχόμενη από βαθύ αίσθημα δικαιοσύνης, πιστή στις αξίες της οικογένειας και της Δημοκρατιας-ιδανικά με τα οποία μεγάλωσε και χειραφετήθηκε, με πίστη στις ικανότητες της νέας γενιάς και αγάπη για τον άνθρωπο.

Μα όσα και αν ειπωθούν, δε θα μπορέσουν να αποδώσουν το μεγαλείο της προσωπικότητάς της.

Στο πλαίσιο της «Συνέντευξης της Δευτέρας» γνωρίζουμε καλύτερα, την Δικηγόρο, Πολιτικό και Μητέρα Κατερίνα Κιτσάκη.

Συνέντευξη στη Νάντια Μπούτα

Η Κατερίνα Κιτσάκη γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1975. Είναι κόρη του αείμνηστου Δικηγόρου, ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και επί σειρά ετών Αντιδημάρχου Αγρινίου Θανάση Κιτσάκη και της Φρόσως Βλασσοπούλου.

Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι πτυχιούχος της Αγγλικής, της Γαλλικής και της Ιταλικής γλώσσας και έχει τελειώσει Μουσικές σπουδές στα Ανώτερα Θεωρητικά και στο πιάνο.

Από το 1999 ασκεί το επάγγελμα της Δικηγόρου στο Αγρίνιο.

Από τα σχολικά της χρόνια συμμετείχε ενεργά στο μαθητικό κίνημα και στα φοιτητικά της χρόνια συνέχισε την δράση της στον χώρο του Πανεπιστημίου.

Το 2002 εκλέχθηκε Νομαρχιακή Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας.

Συμμετέχει ενεργά στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα. Είναι Εθελόντρια Δικηγόρος στην Γενική Γραμματεία Ισότητας στα ειδικά προγράμματα για την προστασία και υπεράσπιση των κακοποιημένων γυναικών και αναπληρωματικό μέλος Δ.Σ της Εταιρείας Προστασίας Ανήλικων. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αγρινίου.

Είναι παντρεμένη με τον γεωπόνο Παναγιώτη Κων. Δρούγα και έχουν δύο παιδιά.

Κυρία Κιτσάκη, είστε κόρη του αείμνηστου Δικηγόρου Θανάση Κιτσάκη, ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και -επί σειρά ετών- Αντιδημάρχου Αγρινίου. Ποιες είναι οι πρώτες μνήμες που έχετε από την ενασχόληση του πατέρα σας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και κατά πόσο το να μεγαλώσετε μέσα σε μια τέτοια οικογένεια επηρέασε τις επιλογές σας και την προσωπικότητά σας;

Είναι αλήθεια ότι προέρχομαι από μια «πολιτική» οικογένεια, με την έννοια της πολιτικοποιημένης δράσης και της ενασχόλησης με τα κοινά, είτε σε επίπεδο κομματικό και αυτοδιοικητικό, είτε σε επίπεδο συλλογικών δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών. Ο πατέρας μου Θανάσης Κιτσάκης υπήρξε από τα πρώτα νεανικά του χρόνια στέλεχος της Αριστεράς, αγωνιστής της Δημοκρατίας, όπως έλεγε ο ίδιος περήφανα στα εγγόνια του. Οι παιδικές μου μνήμες είναι γεμάτες από συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις για την ειρήνη και την δημοκρατία, συναντήσεις με ανθρώπους σπουδαίους, συνεξόριστους με τον πατέρα μου στα ξερονήσια και συνοδοιπόρους σε κοινούς αγώνες και όνειρα.

Στο σπίτι μας είχε έρθει ο Μανώλης Γλέζος και ο Αντρέας Λεντάκης, καθώς και άλλα στελέχη της Αριστεράς, προβεβλημένα ή μη. Εκεί, σε μια γωνιά, άκουγα με προσοχή τα λεγόμενά τους, τις σκέψεις τους, τα οράματά τους και ξεκίνησα και εγώ να φαντάζομαι μια κοινωνία ελεύθερη και δίκαιη, να εμπνέομαι από την ιδεολογία της Αριστεράς. Της Αριστεράς, όπως εκφράζονταν εκείνη την εποχή, της Αριστεράς της ενότητας και όχι του διχασμού, της σοβαρότητας, της προοδευτικής σκέψης και των ηθικών αξιών και όχι των παλαιοκομματικών αντιλήψεων.

Παράλληλα, η ενασχόληση του πατέρα μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση επί τουλάχιστον 20 χρόνια, από τα πρώτα χρόνια της ουσιαστικής μεταρρύθμισής της, τόσο σαν Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, όσο και ως Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και ως Αντιδήμαρχος Αγρινίου είχε έντονο αντίκτυπο στην οικογένειά μας. Παρακολουθούσα έναν άνθρωπο που με ανιδιοτέλεια, αλτρουισμό και βαθύ αίσθημα προσφοράς, χωρίς ποτέ να παρεκκλίνει από τις αξίες και την ηθική του, «εργαζόταν» άοκνα για την πόλη του για τον μοναδικό λόγο ότι την αγαπούσε και ονειρεύονταν να γίνει πιο όμορφη. Έναν άνθρωπο που πίστευε ακλόνητα στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στη δύναμη που μπορεί να έχει ο Δήμος και οι Δημότες του, έναν Αγρινιώτη που ήθελε να προβάλλει την ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδας του, να βελτιώσει την καθημερινότητά της και δημιουργήσει τις βάσεις για ανάπτυξη και προκοπή.

Τέλος, πέρα απ’ όλα αυτά, οι γονείς μου ήταν άνθρωποι που συμμετείχαν έντονα σε όλες τις πτυχές τις κοινωνικής ζωής του τόπου μας, άνθρωποι που είχαν προοδευτικές και σύγχρονες για την εποχή τους αντιλήψεις και δεν πίστευαν σε καμία περίπτωση ότι πρέπει να είμαστε θεατές των εξελίξεων, αλλά διαμορφωτές αυτών.

Νιώθω πολύ συγκινημένη και πολύ τυχερή που είχα αυτά τα βιώματα και αυτές τις ευκαιρίες στη ζωή μου, τα οποία προφανώς και άφησαν το αποτύπωμά τους, αφού αποτέλεσαν την κύρια πηγή έμπνευσης και μοχλό ενθάρρυνσης για την μετέπειτα πορεία της ζωής μου στον επαγγελματικό και κοινωνικοπολιτικό μου χώρο, αλλά και στην εν γένει εξέλιξή μου ως προσωπικότητα.

Τι ήταν αυτό που τελικά σας ώθησε να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Όπως προείπα, η τριβή μου μέσω της οικογένειάς μου με την πολιτική και κοινωνική ζωή είχε ως αποτέλεσμα την συμμετοχή μου σε ποικίλες δράσεις και την πρώιμη επαφή μου με τους πιο γνήσιους αντιπροσωπευτικούς θεσμούς της λαϊκής βούλησης. Από μικρή ηλικία είχα ενθουσιασμό, θέληση, αποφασιστικότητα και ορμητικότητα. Θεωρούσα και ακόμη θεωρώ ότι μέσω της πολιτικής  οι νέοι μπορούν να βρουν χώρο ουσιαστικής έκφρασης, να κάνουν τις τομές και τις ρήξεις που απαιτεί η κοινωνία μας, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των  προβλημάτων της νέας γενιάς, διατυπώνοντας και διαμορφώνοντας πολιτική σε θέματα που την αφορούν άμεσα, όπως η ανεργία, η παιδεία, η εργασία και γενικά η ποιότητα ζωής και εν τέλει να αναδειχθούν σε πρωταγωνιστές της ίδιας της εξέλιξης.

Παράλληλα, ήδη από τα φοιτητικά μου χρόνια στη Νομική Σχολή και αργότερα ως Δικηγόρος, αντιλήφθηκα την ανάγκη προάσπισης των δικαιωμάτων των ανθρώπων, την αξία των Δημοκρατικών θεσμών και τον διαρκή αγώνα για ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και εξάλειψη κάθε μορφής συντήρησης, καταπίεσης, αδικίας και βίας. Όλα αυτά μετουσιώθηκαν σε μια προσωπική «υπόσχεση» ότι θα συνεχίζω με όλες μου τις δυνάμεις να μάχομαι για τις αξίες και τα ιδανικά μου.

Τέλος, η αγάπη και το ενδιαφέρον μου για τον τόπο μου που ζω και εργάζομαι, την Αιτωλοακαρνανία μας και το Αγρίνιο, η πίστη στις δυνατότητες και τις προοπτικές του και η επιθυμία μου τόσο για την αξιοποίηση όλου του φυσικού πλούτου που διαθέτει, όσο και για την βελτίωση της καθημερινότητας όλων μας,  με οδήγησαν στο να διεκδικήσω πιο δυναμικά την δημιουργία των προϋποθέσεων για την ανάπτυξη και την πρόοδό του.

Μπορείτε να μας αναφέρετε κάποιους κορυφαίους σταθμούς αυτής της διαδρομής;

Έχω την άποψη ότι όλοι οι σταθμοί της πολιτικής, αλλά και της εν γένει κοινωνικής μου διαδρομής είναι σημαντικοί, με τα δικά του χαρακτηριστικά και τον δικό του ρόλο ο καθένας, και αποτελούν αλληλένδετους κρίκους μιας αλυσίδας.

Εντελώς επιγραμματικά θα μπορούσα να σταθώ αρχικά στην συμμετοχή μου στο μαθητικό κίνημα τα πρώτα χρόνια των μεγάλων κινητοποιήσεων και στην μετέπειτα ενεργή δράση μου στα φοιτητικά μου χρόνια στον χώρο του Πανεπιστημίου, αγωνιζόμενη για την επίλυση των προβλημάτων των φοιτητών και την αναβάθμιση της Παιδείας.

Η εκλογή μου εν συνεχεία το 2001 ως Νομαρχιακή σύμβουλος του Νομού Αιτωλοακαρνανίας μού έδωσε την ευκαιρία προβάλω όσο το δυνατό περισσότερο τα ζητήματα της νέας γενιάς και των γυναικών, καθώς ήμουν η νεότερη της παράταξής μου και η μοναδική γυναίκα.

Ακολούθως, η πρόσφατη κάθοδός μου στις εθνικές εκλογές του 2019 και τα θετικά αποτελέσματα αποδοχής που εισέπραξα σε ένα ελάχιστο διάστημα προεκλογικής εκστρατείας εδραίωσε απόλυτα την πεποίθησή μου ότι οι νέοι άνθρωποι και δη αυτοί που δεν έχουν διαβρωθεί από το πολιτικό σύστημα διαχειριζόμενοι θέσεις εξουσίας είναι αυτοί στους οποίους οι πολίτες δίνουν την ψήφο εμπιστοσύνης τους και στηρίζουν τις ελπίδες τους για αλλαγή.  

Ωστόσο, θεωρώ όμως ότι η διαδρομή μου δεν μπορεί και είναι ξεκομμένη σε καμία περίπτωση από τις υπόλοιπες δραστηριότητές μου σε κοινωνικό επίπεδο, αντίθετα θα έλεγα ότι υποκινείται και βασίζεται σε αυτές. Έτσι, σημαντικό ρόλο έχει διαδραματίσει η εθελοντική συμμετοχή μου από το 2000 σε προγράμματα για την υποστήριξη των κακοποιημένων γυναικών διαμέσω της Γενικής Γραμματείας Ισότητας καθώς και η συνδιοργάνωση συλλογικής δράσης τον Ιούνιο 2021 για την απότιση φόρου μνήμης στις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα γυναικοκτονίας και την προσπάθεια για την νομική – και όχι μόνο –  καθιέρωση του όρου.

Ως μια καταξιωμένη δικηγόρος, πιστεύετε ότι η γυναίκα στη σημερινή κοινωνία έχει τις ίδιες ευκαιρίες και επαγγελματικό κύρος με τον άντρα;

Πριν σας απαντήσω τι πιστεύω εγώ, έχει σημασία να σταθούμε στα ίδια τα στοιχεία των εθνικών στατιστικών αρχών σε σχέση με τα ποσοστά απασχόλησης των γυναικών, τους τομείς απασχόλησης και τις θέσεις των γυναικών στην παραγωγή. Από την επισκόπηση και μελέτη τους καθίσταται σαφές πως η ανισότητα στη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας και την επαγγελματική ζωή παραμένει κυρίαρχο ποσοτικό και ποιοτικό χαρακτηριστικό ακόμη και της σημερινής κοινωνικής οργάνωσης, παρά τα επιμέρους βήματα και τις κατακτήσεις, που οι διαχρονικοί αγώνες των προοδευτικών κινημάτων έχουν επιφέρει.

Δυστυχώς  η γυναίκα σε καμία κοινωνία, όσο σύγχρονη και αν την βαπτίζουμε, δεν έχει ίσες ευκαιρίες  με τον άνδρα. Μολονότι θεωρητικά δεν υπάρχει κάποιος αποκλεισμός στην δυνατότητα να εργάζονται γυναίκες και άνδρες στις ίδιες θέσεις, θεωρώ ότι δεν έχει επέλθει για αυτές ακόμα η δικαίωση, καθώς η μισθολογική ανισότητα, οι λιγοστές έως ανύπαρκτες σε κάποιους τομείς άδειες μητρότητας και ανατροφής, οι στερεοτυπικές αντιλήψεις και η σεξουαλική παρενόχληση στον εργασιακό χώρο είναι φαντάσματα ζωντανά που μας στοιχειώνουν όλες. Ακόμα και αν μια γυναίκα είναι πραγματικά καταξιωμένη και απολαμβάνει την αποδοχή των συναδέλφων της, υποβόσκει πάντα μια κάποια δυσπιστία που σπεύδει να την καταδικάσει είτε σε «κακή» μητέρα είτε σε «δυσλειτουργικό» άτομο σε άλλους τομείς της ζωής της.

Οι γυναίκες έχουμε κατακτήσει πολλά και σημαντικά. Έχουμε δυναμώσει την φωνή μας συμμετέχοντας στα κοινά, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τη θέση μας κοινωνικά και πολιτικά. Όμως χρειάζεται ακόμα μεγάλος και σχολαστικός αγώνας για να αλλάξουμε τα στερεότυπα που συνεχίζουν να μας υποτιμούν και να μας προσβάλλουν. Για αυτόν ακριβώς το λόγο απαιτούνται ενεργητικές πολιτικές ισότητας και δυνατό κράτος πρόνοιας, ούτως ώστε οι ίσες ευκαιρίες στην απασχόληση να μην αποτελούν γενικόλογα ευχολόγια αλλά στέρεες κατακτήσεις προόδου και ουσιαστικής χειραφέτησης.      

Σε πολιτικό επίπεδο, ως γυναίκα, ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίσατε στην σταδιοδρομία σας σε έναν κυρίως ανδροκρατούμενο χώρο;

Είναι διαπιστωμένο ότι οι γυναίκες, όποτε επιλέγουν να ασχοληθούν με την πολιτική, υποχρεώνονται συχνά να υπερβούν τα εμπόδια των πολιτικών μηχανισμών, να επικοινωνούν με διαφορετικούς κώδικες συμπεριφοράς, ώστε να γίνουν αποδεκτές από το κοινωνικό σύνολο που έχει μάθει να βλέπει άνδρες στην πολιτική. Άλλωστε, το έλλειμμα συμμετοχής των γυναικών στα κοινά, που δυστυχώς παρατηρείται και μέχρι σήμερα, έρχεται ακριβώς να επιβεβαιώσει αυτή την πραγματικότητα. Θα μπορούσα να πω ότι αρκετές φορές συνάντησα μια διστακτικότητα στην αποδοχή, έναν σκεπτικισμό και μια ίσως στερεοτυπική αντιμετώπιση, η οποία οφειλόταν κυρίως στο γεγονός ότι ήμουν μια νέα γυναίκα που ασχολούμουν με την πολιτική πιο ενεργά. Χρειάστηκε πραγματικά τόλμη, θάρρος, υπομονή και εμπιστοσύνη τόσο στις δυνάμεις και στην προσωπικότητά μου όσο και στην κρίση των πολιτών που απευθύνθηκα.

Τέλος θα ήθελα να σας πω, ότι, χωρίς να θέλω να φανώ κοινότοπη και να παραγνωρίσω την προσφορά των ανδρών, οι γυναίκες από την φύση τους έχουν μια διαφορετική αντίληψη και προσέγγιση στα προβλήματα κάθε κοινωνίας. Είναι πιο ευαισθητοποιημένες σε θέματα που άπτονται της ιδιοσυγκρασίας και της καθημερινότητάς τους, έχουν διορατικότητα, φαντασία και επιμονή και έχουν αποδείξει ότι με τον δυναμισμό που διαθέτουν μπορούν να αναλάβουν σημαντικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη και την πρόοδο της κοινωνίας.

Πώς θα χαρακτηρίζατε με μια λέξη τον εαυτό σας;

Η ερώτησή σας με φέρνει σε κάποια αμηχανία, καθώς γενικά δεν συνηθίζω και δεν μου είναι εύκολο να μιλάω για τον εαυτό μου. Αν και θεωρώ ότι ο κάθε άνθρωπος είναι μια πολυδιάστατη προσωπικότητα, εν τούτοις, αν έπρεπε να απομονώσω κάποια κυρίαρχα χαρακτηριστικά του εαυτού μου, θα έλεγα ότι είμαι μια δυναμική γυναίκα, με θετική ενέργεια, διακατεχόμενη από βαθύ αίσθημα δικαιοσύνης και τιμιότητας, ιδιαίτερα ευαίσθητη, ωστόσο αρκετά αγχώδης και τελειομανής.

Πείτε μου κάποια πράγματα για την οικογένειά σας. Η οικογένειά σας σάς έχει στηρίξει στις μέχρι τώρα επιλογές σας;

Είχα την τύχη να μεγαλώσω και να ζήσω σε μια πολύ δεμένη οικογένεια, μια οικογένεια δυνατή, μια οικογένεια που ήταν πάντα το καταφύγιο και για τα εύκολα και για τα δύσκολα. Οι γονείς μου πρόσφεραν σε μένα και την αδερφή μου απλόχερα την αγάπη, την ενθάρρυνση και τον αλληλοσεβασμό, μας έμαθαν να σκεφτόμαστε ελεύθερα, να αγωνιζόμαστε και να μην τα παρατάμε, να έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και να μην ξεχνάμε ποτέ από πού προερχόμαστε.

Ακολούθως, με τον σύζυγό μου ξεκινήσαμε να χτίζουμε ένα κοινό μέλλον, με οδηγό την αγάπη, την κατανόηση και την αλληλοεκτίμηση, υποστηρίζοντας ο ένας τον άλλον στις επιθυμίες και τα όνειρα του. 

Δυστυχώς βίωσα αδόκητα γεγονότα και οδυνηρές απώλειες, το αποτύπωμα όμως της οικογένειας μου θα μείνει πάντα ανεξίτηλο στην καρδιά, στο μυαλό και στα συναισθήματά μου. 

Ποια εφόδια έχετε δώσει (ή θέλετε να δώσετε) ως μητέρα στα παιδιά σας, προκειμένου να τα βοηθήσετε να πετύχουν τους στόχους τους και να είναι ευτυχισμένα στη ζωή τους;

Ο ρόλος του γονιού δεν παύει ποτέ να είναι ο πιο καθοριστικός στη διαμόρφωση της προσωπικότητας ενός ατόμου. 

Όπως και η οικογένεια μου είχε εμφυσήσει σε μένα ιδιαίτερα σημαντικές αξίες για τη ζωή μου, έτσι και εγώ με τη σειρά μου προσπαθώ διαρκώς να δώσω στα παιδιά μου εκείνα τα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να ενταχθούν στην κοινωνία μας ως ολοκληρωμένοι και σωστοί άνθρωποι και πολίτες. 

Τα παιδιά μου βρίσκονται στην εφηβεία, μια περίοδο ιδιαίτερα ευαίσθητη, περίοδος συγκρούσεων και αμφισβητήσεων με όλους και όλα, ακόμα και με μας τους ίδιους τους γονείς τους. Οι γενιές αλλάζουν  και τα προβλήματα διαφέρουν από εποχή σε εποχή, εμείς όμως ως γονείς προσπαθούμε με αγάπη και υπομονή να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας, να αφουγκραστούμε τις αγωνίες τους, να κατανοήσουμε τις σκέψεις τους και να τα στηρίζουμε σε κάθε τους βήμα. Δεν είναι πάντα εύκολο, ωστόσο έχοντας ως βάση τον διάλογο και την εμπιστοσύνη σε αυτά, τα ενθαρρύνουμε στο να παλεύουν για τους στόχους τους, πάντα με γνώμονα την αξιοπρέπεια, το σεβασμό και τη δικαιοσύνη. 

Ποιες θεωρείτε ότι είναι οι μεγαλύτερες αξίες στη ζωή μας σήμερα; Κατά πόσο ο σύγχρονος άνθρωπος τις σέβεται;

Τα κακώς κείμενα των καιρών και η πανδημία δοκίμασαν σε ανησυχητικό βαθμό τις αξίες που έχει κατακτήσει ο σύγχρονος άνθρωπος. Η κριτική σκέψη, η κοινωνική ευθύνη και η δικαιοσύνη κλονίστηκαν σε τέτοιο βαθμό που μείναμε όλοι μας να αναρωτιόμαστε που ακριβώς βρισκόμαστε ή που βαδίζουμε ως άνθρωποι. Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι οι αξίες όπως η δημοκρατία και ελευθερία έχουν διαβρωθεί τόσο που αποτελούν είδος προς εξαφάνιση. Προσωπικά θεωρώ ότι η κοινωνία μέσα από την κρίση αναστοχάζεται, ανασχηματίζεται και τελικώς δυναμώνει. Ας είμαστε αισιόδοξοι, ας έχουμε εμπιστοσύνη στην νέα γενιά και στην δυναμικότητά της και ας παραμείνουμε άνθρωποι.

Πώς περνάτε τον ελεύθερο χρόνο σας; Υπάρχουν κάποιες δραστηριότητες με τις οποίες θα θέλατε να ασχοληθείτε στο μέλλον;

Ο ελεύθερος χρόνος είναι  «πολύτιμη λέξη» για μια σύγχρονη εργαζόμενη μητέρα. Ωστόσο, αν δεν υπήρχε στη ζωή μου θα επιδίωκα να τον βρω με κάθε τρόπο, καθώς όλοι έχουμε την ανάγκη να αφιερώνουμε στον εαυτό μας κάποιες στιγμές που απερίσπαστα θα ασχολούμαστε με τα ενδιαφέροντά μας, θα ηρεμούμε και θα αντλούμε δυνάμεις.

Προσπαθώ κατά κύριο λόγο να περνάω αρκετό χρόνο μαζί με την οικογένειά μου και τους φίλους μου , ακόμα και σε απλές ασχολίες, που μας δίνουν την ευχαρίστηση να βρισκόμαστε όλοι μαζί, παρά το βεβαρυμένο πρόγραμμα και τις κάθε είδους υποχρεώσεις μας.

Παράλληλα το διάβασμα, ο κινηματογράφος, το θέατρο, τα ταξίδια και κυρίως η μουσική με την οποία ασχολούμαι από τα παιδικά μου χρόνια, αποτελούν τις πιο προσωπικές μου ενασχολήσεις που μου προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης, ενδοσκόπησης και διαφυγής από την ένταση της καθημερινότητας.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το μέλλον;

Οι στόχοι μου δεν θα μπορούσαν παρά να είναι απόλυτα συνδεδεμένοι κυρίως με την προσωπική μου ζωή, αλλά και την επαγγελματική και την εν γένει πορεία μου. Βασικό μέλημα και αγωνία μου είναι η ολόψυχη στήριξη της οικογένειάς μου. Θα έλεγα όμως επίσης ότι πλέον κατέχω εκείνες τις γνώσεις και έχω αποκομίσει εκείνες τις εμπειρίες, φύσει και θέσει, που με καθιστούν ικανή να προσπαθώ να ανταποκριθώ σε οποιεσδήποτε συνθήκες, απαιτήσεις και προκλήσεις της ζωής ενός σύγχρονου εργαζόμενου ανθρώπου.

Πιστεύοντας ακράδαντα ότι η συλλογική προσπάθεια μπορεί να οδηγήσει σε εξαιρετικά αποτελέσματα, οι φιλοδοξίες και οι σκέψεις μου για το μέλλον είναι να συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα πιστεύω μου και τα ιδανικά μου με αξιοπρέπεια και δημοκρατικό πνεύμα, να είμαι παρούσα στην επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου μου και κατ’ επέκταση της χώρας μου, υπηρετώντας τα όνειρα της γενιάς μου για ένα καλύτερο αύριο και να συμβάλλω με τον δικό μου τρόπο στην κοινωνική εξέλιξη και πρόοδο.


Συνέντευξη: Νάντια Μπούτα

«Agrinio365» Media Group | AgrinioTimes.gr – Antenna-Star.gr