Ο καθηγητής Ι. Μάζης: Γιατί ο καμικάζι του ISIS χτύπησε τυφλά με στόχο 10χρονα παιδιά

Για το νέο τρομοκρατικό χτύπημα, μίλησε ο Καθηγητής Γεωπολιτικής και Οικονομικής Γεωγραφίας, Ιωάννης Μάζης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο κ. Μάζης έκανε λόγο για διεστραμμένη ερμηνεία του ισλαμικού δικαίου που γίνεται από τους φανατικούς που ασπάζονται τις θέσεις του «Ισλαμικού Κράτους» και τους οδηγεί σε επιθέσεις με θύματα ακόμα και παιδιά.

«Είναι μία εντελώς διεστραμμένη ερμηνεία του Ισλαμικού Δικαίου που γίνεται από τους συγκεκριμένους ανθρώπους και αντίκειται σε οποιοδήποτε νομικό πλέγμα του ίδιου του Ισλάμ», ανέφερε ο κ. Μάζης σχολιάζοντας την επίθεση στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε, όπου κυρίως το κοινό ήταν παιδιά και έφηβοι.

«Το ίδιο το Ισλάμ για τον ιερό πόλεμο αναφέρει ότι αποκλείονται ως στόχοι οι γυναίκες, τα παιδιά και αυτοί που δεν φέρουν όπλα, όπως και οι ανάπηροι», συμπλήρωσε ο κ. Μάζης και υπογράμμισε: «Συνεπώς και από το Ισλαμικό Δίκαιο να το δούμε το θέμα, οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με αυτό. Πρόκειται, δυστυχώς, για μία διαστροφή».

Αυτή τη «διαστροφική ερμηνεία» όπως είπε, ακολουθούν δυστυχώς πάρα πολλοί όπως αποδεικνύεται από τις συνεχείς επιθέσεις.

Ως λύση για την αντιμετώπιση του φαινομένου, πρότεινε οι ίδιοι οι θρησκευτικοί ηγέτες των μουσουλμάνων στην Ευρώπη να τους εντοπίζουν αυτά τα άτομα, να τα απομονώνουν και να ενημερώνουν τις αρχές.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

real.gr