«Καθημερινή»: Ελάχιστες πιθανότητες εξαγοράς της Nova από τον Μαρινάκη!

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Καθημερινής «βλέπει» απόσυρση Μαρινάκη για την απόκτηση της Forthnet- Πώς στριμώχτηκε στα σκοινιά η Alter Ego από Α.Ε.Κ. – Π.Α.Ο.Κ. – Παναθηναϊκό.

Όπως είναι γνωστό εδώ και καιρό, υπάρχει η εκπεφρασμένη επιθυμία της εταιρίας Alter Ego (της οποίας αφεντικό είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης) για εξαγορά της Forthnet.

Μάλιστα, οι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές είχαν προχωρήσει αρκετά, με την πώληση να έμοιαζε θέμα χρόνου να υλοποιηθεί και να δίνει τη δυνατότητα στον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού να «ελέγχει» ακόμα έναν τηλεοπτικό σταθμό- αυτόν, να τονίσουμε, που δείχνει τα περισσότερα παιχνίδια της Superleague στην οποία συμμετέχει και η ομάδα του.

Ωστόσο, ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή» έρχεται ν’ ανατρέψει τα δεδομένα: σύμφωνα με τα όσα διαβάζουμε εκεί, οι πιθανότητες εξαγοράς της NOVA από τον Βαγγέλη Μαρινάκη ελαχιστοποιούνται όσο περνάει ο καιρός, και το γεγονός πως δεν έχει βγει ακόμα «λευκός καπνός» είναι χαρακτηριστικό της τροπής που έχουν πάρει οι διαπραγματεύσεις.

Τραπεζικοί κύκλοι αναφέρουν πως η Alter Ego παρουσιάζει τάσεις αναχωρητισμού, καθώς διαπιστώθηκε πως η δαπάνη για την ομαλή λειτουργία της Forthnet είναι αρκετά μεγάλη. Πέραν των 41 εκατομμυρίων ευρώ που θα πάρουν οι πιστώτριες τράπεζες απαιτούνται περίπου 50-60 ακόμα προκειμένου να εξυγιανθεί η εταιρία, ποσό που ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν προτίθεται να δώσει. Παρά το γεγονός ότι το κούρεμα των τραπεζών είναι… μυθικό και ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, ο Μαρινάκης θέλει ακόμα καλύτερους όρους και δεν προχωράει στην εξαγορά. Για την ακρίβεια την έχει παγώσει.

Γι’ αυτό το λόγο προσπάθησε να βρει «συμπαίκτες» ούτως ώστε να μοιραστεί τόσο το κόστος, όσο και το ρίσκο ν’ αποτύχει το όλο εγχείρημα. Η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε, όμως, οικονομικοί συνεργάτες δε βρέθηκαν, με αποτέλεσμα οι συζητήσεις να συνεχίζονται μεν, όμως να θεωρείται σχεδόν σίγουρη η απόσυρση του ενδιαφέροντος της Alter Ego.

Πέραν του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, όπως προκύπτει από κύκλους της αγοράς, ένας από τους βασικούς λόγους για τη διστακτικότητα του Μαρινάκη να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του deal με τη NOVA είναι οι σκέψεις Παναθηναϊκού, Α.Ε.Κ. αλλά και του Π.Α.Ο.Κ. να ενωθούν κάτω από μια πλατφόρμα που μπορεί να τελειώσει την μονοκρατορία της Forthnet στο ελληνικό ποδόσφαιρο!

Όπως έχει αποκαλυφθεί εδώ και λίγες μέρες, στο τραπέζι έχει μπει η ιδέα για τη δημιουργία της Liga TV, στην οποία το Τριφύλλι και οι δύο Δικέφαλοι θέλουν να συμπεριλάβουν τουλάχιστον 8 ομάδες της Superleague στο πακέτο.

Μάλιστα, οι 3 «μεγάλοι» είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην υλοποίηση του πλάνου για τη Liga TV, ιδίως από την στιγμή που παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο «μεταβίβασης» της NOVA στον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού.

Αν λάβουμε υπόψη πως το συμβόλαιο του Παναθηναϊκού με το συνδρομητικό κανάλι λήγει το προσεχές καλοκαίρι, πως ο Π.Α.Ο.Κ….. παίζει μπάλα στο PAOK TV και τη δεδηλωμένη επιθυμία της Α.Ε.Κ. να προσπαθήσει να σπάσει το συμβόλαιό της με τη Forthnet (το τρέχον ισχύει για ακόμα έναν χρόνο) αν αυτή καταλήξει στην Alter Ego, καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως η NOVA δεν μπορεί να «σταθεί» στην αγορά έχοντας στις τάξεις της μόνο τον Ολυμπιακό, κι αυτό είναι κάτι που ο Βαγγέλης Μαρινάκης το γνωρίζει και δεν προτίθεται να πάρει το ρίσκο να αναλάβει μια εταιρία που μπορεί να καταλήξει αύτανδρη.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, υπάρχουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις στην υπόθεση εξαγοράς της Forthnet, η οποία φαίνεται προς το παρόν να «παγώνει»…

sdna.gr