«Καθημερινή» περιποίηση

Το είχε χτες η κυριακάτικη «Καθημερινή» στο πρωτοσέλιδο της: «Ο δρόμος για συνενώσεις τμημάτων Α.Ε.Ι. ανοίγει». Αυτός ήταν ο τίτλος και ούτε λίγο, ούτε πολύ, ολόκληρο το άρθρο, του οποίου το μεγαλύτερο μέρος βρισκόταν στην σελίδα 20 της έκδοσης απένειμε τα εύσημα στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών, που αποφάσισε να ανοίξει «δρόμο κόντρα στην ψηφοσυλλεκτική εξακτίνωση», όπως ανέφερε σε υπότιτλο της εσωτερικής σελίδας της έκδοσης, για να ακυρώσει με το σχέδιο του «το μοντέλο “κάθε πόλη και ΑΕΙ”, που υιοθετήθηκε», όπως αναφέρει, «τις τελευταίες τρεις δεκαετίες στη χώρα μας».

«“Δεν νομίζω ότι έχουν γίνει αντιληπτές οι συνέπειες της διασποράς των τμημάτων” παρατηρεί στην «Κ» ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, ο οποίος μετείχε σε μια πολύωρη συνεδρίαση με παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης και βουλευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης από τους τρεις νομούς ακούγοντας τα εξ αμάξης για την πρόταση του ΑΕΙ, το τελικό λόγο για την οποία έχει η Σύγκλητος».

Όπως αποδεικνύεται από το ύφος, αλλά και από όσα μπορεί να αντιληφθεί κανείς, διαβάζοντας μπροστά και πίσω από τις γραμμές του συγκεκριμένου άρθρου, η εισήγηση για την ανασυγκρότηση του Πανεπιστημίου Πατρών στη Σύγκλητο που τόσο πολύ συζητήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο νομό μας, αποτελεί τον πολιορκητικό κριό της κυβέρνησης για να καταργήσει όλα τα ακτινωτά πανεπιστήμια στη χώρα.

Ανεξάρτητα λοιπόν, από το τι πιστεύει κανείς για την λειτουργία των Πανεπιστημίων στη χώρα, το συγκεκριμένο άρθρο της κυβερνητικής «Καθημερινής», αποδεικνύει την κεντρική πολιτική στόχευση για την οποία οι πανεπιστημιακές σχολές της περιοχής μας είναι ο αδύναμος κρίκος.


Λευτέρης Τηλιγάδας
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr