Οι κάτοικοι του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας δεν εμβολιάζονται το Σαββατοκύριακο

Την ίδια στιγμή, όλο και περισσότεροι επιστήμονες αναρωτιούνται «τι δεν κάνουμε σωστά», αφού είναι προφανές ότι δεν έχει πειστεί μία μεγάλη μερίδα πολιτών για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού κατά της Covid-19 οι κυβερνητικοί παράγοντες κυριολεκτικά «αφρίζουν» γιατί δεν προχωρά ο σχεδιασμός τους και το μυαλό τους είναι πως να «εκδικηθούν» τους πολίτες οι οποίοι όμως δεν θέλουν εκβιαστικά να λάβουν το εμβόλιο παρά τις πιέσεις.

Η εικόνα του εμβολιασμού παρά το τι λένε είναι σχεδόν καταθληπτική με τον κόσμο να γυρνάει την πλάτη. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι κανένα ραντεβού για εμβολιασμό δεν έχει προγραμματιστεί σήμερα Κυριακή στο Κέντρο Υγείας στο Αγρίνιο (πόλη των 100.000).

Ενώ υπάρχει αγώνας πανελλαδικά για να εμβολιαστούν οι πολίτες, η Αιτωλοακαρνανία δημιουργεί ιδιαίτερο προβληματισμό στην Κυβέρνηση καθώς σημειώνεται πτώση στα ραντεβού για το εμβόλια.

Όπως μετέδωσε στο μεσημβρινό δελτίου του Open Beyond ο Νίκος Γιαπρακας, οι κάτοικοι της περιοχής φαίνεται ότι προτιμούν άλλες δραστηριότητες για το σαββατοκύριακο από το να εμβολιαστούν.

Η πτωτική τάση δεν αφορά μόνο τις συγκεκριμένες ημέρες αλλά διαρκεί για πάνω από δυο εβδομάδες, καθώς πριν δεκαπέντε μέρες περίπου, υπήρχαν 350 εμβολιασμοί και πλέον έχουν πέσει στους 250, πρόκειται δηλαδή για μείωση της τάξης του 30%.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή η εικόνα κυριαρχεί σε όλο τον νομό Αιτωλοακαρνανίας, καθώς πριν τρεις εβδομάδες γίνονταν 1.800 – 2.000 εμβολιασμοί σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας και στις 6 Ιουλίου εμβολιάστηκαν μόλις 1.121 άτομα.

Δεν έχουν εμβολιαστεί 8 στους 10 στις ηλικίες μέχρι 50 ετών
Το 44% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας δεν έχει κάνει ούτε μία δόση, ενώ συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού που είναι πάρα πολύ χαμηλά τα ποσοστά.

Πιο αναλυτικά, η ηλικιακή ομάδα 18- 24 ετών που είναι κι αυτή που κινδυνεύει περισσότερο από το νέο στέλεχος του ιού είναι σε ποσοστό 83,5% ανεμβολίαστη.

Οι άνθρωποι 30-39 ετών σε ποσοστό 61% παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Στις ηλικιακές ομάδες που ανησυχούν περισσότερο τους ειδικούς, δηλαδή στους ανθρώπους 50-59 ετών και 80 και άνω, τα ποσοστό των ανεμβολίαστων παρότι είναι πιο χαμηλά, δεν επιτρέπουν σε καμία περίπτωση τον εφησυχασμό.

50 -59 έτη: 36,20%

80 έτη: 30,20%

patratoranews.gr