Κατολίσθηση χθες στον Ισθμό – Σοκ για τα πληρώματα πλοίων (Video)

Κατολίσθηση έγινε το βράδυ του Σαββάτου στον Ισθμό της Κορίνθου, όπου ολόκληρη πλαγιά κατέρρευσε από τα πρανή και έπεσε ακριβώς δίπλα σε ρυμουλκό πλοίο και ακριβώς μπροστά από το καράβι. Σύμφωνα με το korinthostv.gr, έπεσαν περίπου 1.000 με 1.200 κυβικά υλικού στο ύψος κάτωθι του Βιολογικού.

Μέσα στο κανάλι του Ισθμού ένα ρυμουλκό της Διώρυγας Κορίνθου τράβαγε ένα καράβι από τον Κορινθιακό προς το Σαρωνικό κόλπο και στο ύψος της μεταλλικής γέφυρας του βιολογικού. Εκείνη την ώρα αποκολλήθηκε μεγάλος όγκος χώματος από τα πρανή και έπεσε ακριβώς δίπλα στο ρυμουλκό και ακριβώς μπροστά από το καράβι. Από θαύμα αποφεύχθη η τραγωδία, όπως φαίνεται και στα σχετικά βίντεο.

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης βάθους στη διώρυγα του Ισθμού της Κορίνθου, μετά την νέα κατάπτωση χωμάτινου όγκου που σημειώθηκε χθες το βράδυ στο πρανές.

Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρία “Διώρυγος Κορίνθου”, “η κατάπτωση σημειώθηκε στην ίδια χιλιομετρική θέση του βιολογικού που καταγράφηκε και στις 13 Νοεμβρίου, λόγω πιθανών γεωλογικών φαινομένων στη συγκεκριμένη θέση”.

Σύμφωνα πάντα με την εταιρία, “οι εργασίες θα εκτελούνται επί 24ώρου βάσεως, έως ότου απομακρυνθεί όλη η ποσότητα των εκτιμώμενων 1.200 κυβικών, ενώ εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 24 Νοεμβρίου και η διώρυγα θα λειτουργήσει κανονικά εξυπηρετώντας τη ναυσιπλοΐα”.

Παράλληλα, η εταιρία “Διώρυγος Κορίνθου” ανακοίνωσε ότι προτίθεται “να ξεκινήσει άμεσα συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς για την ανεύρεση της αιτίας εκδήλωσης αυτών των φαινομένων, καθώς και την εξεύρεση τρόπων πρόληψης και αντιμετώπισής τους”.


Πηγή:newsitamea.gr
«Agrinio 365» Media Group | AgrinioTimes.gr, Antenna-Star.gr