Κατώτατος μισθός: Συνάντηση Μητσοτάκη – Χατζηδάκη στις 12:30 στο Μαξίμου

Ο υπουργός Εργασίας παρουσιάζει την εισήγηση για την αύξηση στον κατώτατο μισθό – Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο υπουργικό συμβούλιο στις 29 Απριλίου

Συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη θα έχει σήμερα στις 12:30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το τετ α τετ των δύο ανδρών θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου και θα έχει κεντρικό θέμα την αύξηση στον κατώτατο μισθό. Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είχε προαναγγείλει την συνάντηση στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της διαβούλευσης για την αύξηση στον κατώτατο μισθό, ώστε η κυβέρνηση να κάνεις τις ανακοινώσεις.

Μάλιστα ο κ. Οικονόμου, σημείωσε πως «Είμαστε πάρα πολύ κοντά στις ανακοινώσεις, θα πρόκειται για μια ουσιαστική και γενναία ενίσχυση του εισοδήματος».

Υπενθυμίζεται πως την Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ σχετικά με τον κατώτατο μισθό τόνισε ότι την Παρασκευή η κυβέρνηση έλαβε τις προτάσεις των εμπειρογνωμώνων σχετικά με το ύψος της αύξησής του. Η εισήγηση είναι τεχνοκρατική, ωστόσο όπως είπε στο τέλος λαμβάνεται μια πολιτική απόφαση. Χωρίς να αποκαλύψει το ύψος του κατώτατου μισθού, έκανε λόγο για «σημαντική αύξηση». Όπως είπε για τον καθορισμό του ύψους της, λαμβάνεται υπόψη τόσο ο πληθωρισμός όσο και η προηγούμενη συμβολική αύξηση στον κατώτατο μισθό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό θα γίνουν στις 29 Απριλίου κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

protothema.gr