Γ. Κατσίφας στον Antenna Star: «Δεν είμαστε έτοιμοι για το άνοιγμα των σχολείων της Β’ βαθμιας» (Ηχητικό)

Λίγες μόνο ώρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, σχετικά με τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος της Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργος Κατσίφας, μίλησε στον Antenna Star 103.5 και τη Νάντια Μπούτα.

Ο κ. Κατσίφας, μετά από μια σύντομη αναφορά στα προβλήματα που έχουν συναντήσει οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της περιοχής μας κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, επανέλαβε τις θέσεις της Ο.Λ.Μ.Ε., σύμφωνα με τις οποίες, ενώ η δια ζώσης εκπαίδευση δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη μορφή εκπαίδευσης, οι συνθήκες για την επανέναρξη των μαθημάτων στα σχολεία δεν είναι οι κατάλληλες.

Ο πρόεδρος της Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. μετέφερε τον προβληματισμό του σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, με τα τμήματα να λειτουργούν σε πλήρη σύνθεση (έως 25 μαθητές) και χωρίς να έχει γίνει κάποιος σχεδιασμός προκειμένου να μην παρατηρηθούν εικόνες συνωστισμού στα διαλείμματα. Ταυτόχρονα τα σχολεία θα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, δηλαδή χωρίς τον διαχωρισμό των τμημάτων και την εκ περιτροπής διδασκαλία που εφαρμόστηκε την προηγούμενη σχολική χρονιά.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς, ο κ. Κατσίφας επισήμανε ότι δεν έχει εισακουστεί μέχρι αυτή τη στιγμή, η πρόταση των καθηγητών προς την Πολιτεία για διενέργεια εμβολιασμών στους εκπαιδευτικούς μετά τις ευπαθείς ομάδες.

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του προέδρου της Β’ Ε.Λ.Μ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργου Κατσίφα στον Antenna Star 103.5: