Ο Γ. Κατσίφας στον Antenna Star: «Διαφωνούμε στην εξωτερική αξιολόγηση» (Ηχητικό)

Στον Antenna Star 103.5 και την εκπομπή του Γιάννη Μπίτα «Στις Έντεκα» που μεταδίδεται κάθε μέρα από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 11:00 έως τις 12:00, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, κ. Γιώργος Κατσίφας μιλώντας σχετικά με την πανεκπαιδευτική απεργία τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.

Αρχικά ανέφερε ότι από πέρυσι είχε γίνει απεργία-αποχή της ΕΛΜΕ, που χαρακτηρίστηκε ως παράνομη. Στη συνέχεια, έγινε έφεση, η οποία εκδικάζεται τη Δευτέρα, τη μέρα της απεργίας.

Ο ίδιος τόνισε πως δεν είναι κατά της αξιολόγησης, αρκεί αυτή να φέρει βελτίωση στο εκπαιδευτικό έργο και την υλοκοτεχνική υποδομή. Επίσης, σε αυτό που διαφωνούν οι εκπαιδευτικοί είναι πως με την αξιολόγηση προβλέπεται μια κατηγοριοποίηση των σχολείων και ο Διευθυντής θα είναι αυτός που καθορίζει τα πάντα.

Η κινητοποίηση γίνεται κυρίως γιατί κάποιοι Εκπαιδευτικοί διαφωνούν με μερικά άρθρα της αξιολόγησης και γιατί γενικότερα δεν συμφωνούν οι Εκπαιδευτικοί με τον καταναγκαστικό τρόπο που γίνεται η αξιολόγηση, η οποία ορίζει την αναγκαιότητα να συμφωνούν οι Εκπαιδευτικοί ακόμη και με αποφάσεις στις οποίες είναι κατά.

Η κινητοποίηση θα γίνει τη Δευτέρα 11:30 το πρωί στο κέντρο του Αγρινίου και ο κ. Κατσίφας απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν σε αυτήν. Την ίδια μέρα μάλιστα θα εκδικαστεί και η απόφαση του Εφετείου.