Κατσίφας: Αρνούνται να δώσουν την σορό – «Τραβάνε» για κατάθεση τον πατέρα του!

Τέσσερις ημέρες αφότου ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός από πυρά ανδρών των αλβανικών Ειδικών Δυνάμεων, η οικογένειά του δεν μπορεί ούτε να θάψει τον άνθρωπό της…

Μιλώντας στο newsit.gr, ο δικηγόρος της οικογένειας, Κώστας Γιοβανόπουλος, τόνισε πως το μεσημέρι της Πέμπτης, 01.11.2018, τους γνωστοποιήθηκε ότι απορρίφθηκε το αίτημά τους για επιστροφή της σορού ώστε να γίνει η κηδεία.

Ο ίδιος τονίζει πως θεωρεί ακατανόητη αυτή την πρακτική και μάλιστα αποκαλύπτει πως ζητήθηκε και από τον πατέρα του 35χρονου να μεταβεί στα Τίρανα ώστε να δώσει κατάθεση. Μιλά για έναν άνθρωπο πολύ ταλαιπωρημένος, φτωχός και φυσικά σε τραγική ψυχολογική κατάσταση μετά τον χαμό του παιδιού του…

 

Κωνσταντίνος Κατσίφας: Είχαν ζητήσει την σορό για να γίνει η ταφή

Συνάντηση με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Βαγγέλη Ιωαννίδη είχε σήμερα (01.11.2018) ο δικηγόρος της οικογένειας του Κωνσταντίνου Κατσίφα προκειμένου να τον ενημερώσει για τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί.

Σε δήλωσή του ο κ. Ευθύμης Ναυρίδης ανέφερε ότι η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα έχει υποβάλλει στην Εισαγγελία Τιράνων αίτημα να παραλάβει τη σορό για την ταφή, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει συζητηθεί.

«Η οικογένεια ζητεί την πλήρη διαλεύκανση του συμβάντος, να έχει σαφή και πλήρη ενημέρωση. Ο,τι επαφές γίνονται με την Αλβανία είναι με την Εισαγγελία Τιράνων και συγκεκριμένα με την Εισαγγελία βαρέων εγκλημάτων, με την οποία συνεργαζόμαστε. Από τη στιγμή που ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είναι Έλληνας υπήκοος, ασφαλώς έχουν και οι ελληνικές αρχές αρμοδιότητα για αυτό έχει επιληφθεί και η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας», ανέφερε ο κ. Ναυρίδης.

Στη δικογραφία που διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Κατσίφα, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνονται οι καταθέσεις της μητέρας και του πατέρα του, η κατάθεση ενός αστυνομικού και η φωτοτυπία της ταυτότητάς του από την οποία προκύπτει η ελληνική υπηκοότητα.

shqiptarja.com – newsit.gr