Κατσίφας: Παράνοια! Τα Τίρανα ετοιμάζουν δικογραφία εναντίον του (Ηχητικό)

Όπως είπε στο Newsit.gr ο Κώστας Γιοβανόπουλος η εισαγγελία Αργυροκάστρου και στη συνέχεια η εισαγγελία Τιράνων άνοιξαν δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά Αλβανών ενστόλων αστυνομικών, για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

«Αυτή, λοιπόν, η δικογραφία ερευνάται εναντίον ενός ανθρώπου που έχει αποβιώσει. Φοβάμαι, δε, και ανησυχώ ότι έχει ανοίξει μετά το θάνατο του. Σε όλα τα συνηθισμένα κράτη, δικογραφίες ποινικές εναντίον ανθρώπων που έχουν αποβιώσει ή τίθενται αυτομάτως στο Αρχείο μετά το θάνατο τους ή δεν ανοίγουνε φυσικά ποτέ εναντίον τους αν έχουν ήδη πεθάνει. Λοιπόν, αυτή η παράνοια – λογική και νομική- δε μπορώ πιά να την αποσιωπώ», λέει χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα.

Ο κ. Γιοβανόπουλος σημειώνει πως η ανήκουστη για τα ευρωπαϊκά δεδομένα διαδικασία του γεννά την υποψία πως οι αλβανικές αρχές επιδιώκουν να αποδείξουν ότι δεν υπήρχε ακαριαίος θάνατος και ότι υπήρχε απλός τραυματισμός, ώστε να εδράσουν αργότερα και κάποια στοιχεία για αποζημιώσεις.

Προειδοποιεί ακόμη να μην εξαφανιστούν στοιχεία, όπως απ’ το σώμα του Κωνσταντίνου Κατσίφα, να δοθούν στην οικογένεια τα ρούχα που φορούσε ώστε να ελεγχθούν, να τους παραδοθούν τα προσωπικά του αντικείμενα – που δεν είναι όλα πειστήρια- όπως και το κινητό τηλέφωνο του θύματος. «Το παιχνίδι, πλέον, γίνεται πάρα πολύ σκοτεινό. Δεν είναι έτσι, στα νομικά είναι όλα πάνω στο τραπέζι», προσθέτει ο κ. Γιοβανόπουλος.

Ακούστε τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Newsit.gr: