Γ. Κατσούλας: «Ως Βαλτινοί νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι»

«Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες!», ευχήθηκε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος της Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας. «Γιορτάζουμε σήμερα τη μεγάλη μας Εθνική γιορτή, την Ελληνική Επανάσταση του 1821», σημείωσε και συνέχισε:

«Τιμούμε τον αγώνα εκείνο που έδωσαν με όπλο την πίστη τους και σύμμαχο το δίκιο οι πρόγονοί μας ώστε να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

  • Ως Βαλτινοί μάλιστα, νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι για τη συμβολή του τόπου μας στην Εθνική Παλιγγενεσία. Εδώ έγινε η πρώτη μάχη στη Ρούμελη, όταν ο Οδυσσέας Ανδρούτσος μαζί με τον ηγούμενο της Μονής Τατάρνας επιτέθηκαν σε απόσπασμα τουρκαλβανών και από τα δικά μας βουνά ξεκίνησαν κλέφτες, αρματολοί και ολόκληρες οικογένειες αγωνιστών που αφιέρωσαν τη ζωή τους στον Εθνικό Αγώνα.

Δυστυχώς φέτος, όπως και πέρυσι, ακολουθώντας τα αναγκαία υγειονομικά μέτρα, δεν μπορούμε να γιορτάσουμε με τον τρόπο που συνηθίζαμε άλλες χρονιές.

Φέτος, ανήμερα της Εθνικής μας γιορτής η σκέψη μας βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους που δίνουν το δικό τους αγώνα μέσα από τις εντατικές μονάδες των νοσοκομείων αλλά και στους σύγχρονους ήρωες, το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό που εδώ κι ένα χρόνο μάχεται ασταμάτητα την πανδημία.

Όλο και περισσότερο γίνεται ορατό ότι πλησιάζει η ώρα που θα κερδίσουμε και αυτή τη μάχη!»

Δείτε ΕΔΩ