Κέικ αμυγδάλου με καρύδα

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ

  • 175 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 120 γρ. γάλα
  • 5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 180 γρ.  αμυγδαλόσκονη
  • 60 γρ. αλεύρι καρύδας
  • 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέικ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ελαφρύ και αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά με τη σειρά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι καρύδας και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε προετοιμάσει με βούτυρο και αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στον φούρνο για 35-40 λεπτά. Το κέικ πρέπει να αποκτήσει ένα χρυσοκαφετί χρώμα και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα πλάγια. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 περίπου λεπτά.