Κέικ χαρουπιού

Συστατικά

αβγά, μεσαία
200 γρ. γάλα
150 γρ. σπορέλαιο
300 γρ. ζάχαρη καστανή
100 γρ. βρόμη
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
200 γρ. χαρουπάλευρο
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
σπορέλαιο, για τη φόρμα
χαρουπάλευρο, για τη φόρμα
Για το σερβίρισμα
κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
αμύγδαλα φιλέ

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αβγά, το γάλα, το σπορέλαιο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Βάζουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
Σε ένα μιξεράκι βάζουμε τη βρόμη και χτυπάμε για να σπάσει. Τη μεταφέρουμε σε άλλο μπολ. Βάζουμε στο ίδιο μπολ το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, το χαρουπάλευρο, αλάτι και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε τα στερεά στο μείγμα με τα υγρά, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μεταφέρουμε σε φόρμα 10×35εκ. που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει και ψήνουμε 45-50 λεπτά με τη σχάρα ψηλά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Σερβίρουμε με τη λευκή κουβερτούρα και το αμύγδαλο.
akispetretzikis.com