Κεραμέως: «Ανοίγει άμεσα η πλατφόρμα για το voucher των 200 ευρώ σε εκπαιδευτικούς»

Η ενίσχυση των 200 ευρώ στους εκπαιδευτικούς αφορά στην αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού – «Η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει το νόμο και να βάλει τέλος στην κατάληψη», σχολίασε για το ΑΠΘ

Ανοίγει σε λίγο η πλατφόρμα για το voucher σε εκπαιδευτικούς. Πρόκειται για οριζόντια χωρίς κριτήρια ενίσχυση, σε όλους είτε εργάζονται στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα, όπως ανακοίνωσε στον ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Συγκεκριμένα, θα δοθούν 200 ευρώ στους εκπαιδευτικούς για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού.

Για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο ΑΠΘ η υπουργός τόνισε ότι έγιναν «επειδή βάλαμε τέλος σε έναν παραλογισμό». «Η κυβέρνηση αποφάσισε να εφαρμόσει το νόμο και να βάλει τέλος στην κατάληψη», είπε και προσέθεσε ότι «υπάρχουν κάποια απομεινάρια τα οποία αντιστέκονται. Θα μπει ένα τέλος.»

Για την πανεπιστημιακή αστυνομία είπε ότι αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ και εξήγησε ότι η ειδική ομάδα θα είναι εκεί για να λειτουργεί αποτρεπτικά. Επεσήμανε, επίσης, ότι είναι «απολύτως αποφασισμένοι για προχωρήσουμε εκεί που πρέπει και να αποδώσουμε στους φοιτητές το περιβάλλον που πρέπει».

Ανέφερε, μάλιστα, ότι βλέποντας τη μεγάλη εικόνα, τα πανεπιστήμια λειτουργούν πολύ καλύτερα πλέον. Για τις πανελλήνιες σχολίασε ότι είναι όλα έτοιμα, ενώ αναφέρθηκε και στο νέο σχέδιο νόμου που πρόκειται να κατατεθεί.

Εσωτερικό Erasmus, διπλά πτυχία, εκλογή πρυτάνεων και πολλά άλλα προβλέπονται στο νομοσχέδιο που θα ανακοινωθεί για τα πανεπιστήμια. Όπως είπε η κυρία Κεραμέως είναι η τελευταία εκκρεμότητα που έχει μείνει.

protothema.gr