Η Κεραμέως έδωσε κάλυψη σε εκπαιδευτικούς που μηνύονται για tests (Video)

Τη στήριξη του υπουργείου Παιδείας σε διευθυντές και εκπαιδευτικούς που μηνύονται για τα self test διαβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως με αφορμή την προσφυγή στο ΣτΕ που κατέθεσαν τρεις εκπαιδευτικοί, δύο δικηγόροι και ένας ιερέας από τη Θεσσαλονίκη για την συνταγματικότητα διενέργειας self test στα σχολεία.

«Υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την προστασία των διευθυντών μας, των εκπαιδευτικών μας, προκειμένου, τυχόν δικαστικές δαπάνες να καλύπονται, δαπάνες για την υπεράσπιση των καθηκόντων τους. Έχουν την στήριξη του Υπουργείου, για τυχόν δαπάνες» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega.

Η υπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι πρόκειται για «εξαιρετικά μεμονωμένα περιστατικά, πολύ λιγότερα από όταν είχαμε τους αρνητές της μάσκας».

Παράλληλα επεσήμανε ότι «τα self test εντάσσονται στα εργαλεία που έχουμε για να προστατέψουμε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και όχι μόνο» προσθέτοντας ότι «μας βοηθάει να ανιχνεύουμε πιο νωρίς κυρίως ασυμπτωματικούς φορείς».

Αναφορικά με την έως τώρα διασπορά του κορονοϊού στα σχολεία, είπε ότι: «είναι πολύ χαμηλά τα νούμερα, 1,5% των τμημάτων των Λυκείων της χώρας είναι κλειστά. Με θετικό κρούσμα κλείνει το τμήμα».

Όσον αφορά στα πανεπιστήμια, τα ΙΕΚ και τα φροντιστήρια, ανέφερε ότι σταδιακά όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα επαναλειτουργήσουν, ενώ για τα φροντιστήρια που δεν αφορούν τμήματα με εξετάσεις επί πτυχίω, τόνισε ότι: «πηγαίνουμε βήμα – βήμα».