Κεραμέως: Όλοι με μάσκα στα σχολεία από τις 7 Σεπτέμβρη

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίου του ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τόνισε ότι «η απόφαση να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου υπό πλήρη σύνθεση και με αυξημένα μέτρα ήταν ομόφωνη».

Διευκρίνισε ότι η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική και για τους μαθητές και για τους δασκάλους, ενώ άφησε ανοικτό το από ποια ηλικία και πάνω θα εφαρμοστεί το μέτρο, αφού το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ακόμα υπό συζήτηση και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες μαζί με όλο το πλαίσιο λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών. Υπογράμμισε ότι η επιδημιολογική εξέλιξη είναι υπό διαρκή παρακολούθηση από το υπουργείο Παιδείας και σε συμφωνία με τους ειδικούς θα λαμβάνονται, όπου χρειάζεται, νέα μέτρα.

Επεσήμανε, πάντως, ότι «τα παιδιά δεν διαδραματίζουν τόσο καθοριστικό ρόλο στη μετάδοση της νόσου». Σημείωσε πώς θα αναλυθούν σε βάθος τα ενδεχόμενα εμφάνισης κρουσμάτων ή τοπικής έξαρσης. «Οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν άμεσα, όπως και για το ενδεχόμενο τεστ στα σχολεία» είπε η κυρία Κεραμέως.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι καθ’ όλα έτοιμο και για την τηλεκπαίδευση, αν χρειαστεί,να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.