Κέρκυρα – Εμφανίστηκε ο δημοσιογράφος που έκανε εκτός σειράς το εμβόλιο: «Ήταν λάθος μου»

Το πρωί της Πέμπτης, μιλώντας στο Mega, ο δημοσιογράφος από την Κέρκυρα κ. Διονύσης Μάμαλος, έκανε γνωστό ότι είναι αυτός που έκανε το εμβόλιο στο νησί του Ιονίου παρακάμπτοντας την προτεραιοποίηση, σε ένα περιστατικό που δημιούργησε σάλο μετά την ΕΔΕ που διατάχθηκε για τον γιατρό και τα προβλήματα… παράλυσης που εμφάνισε.

Ο δημοσιογράφος κ. Μάμαλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «ήταν λάθος μου αυτό που έγινε, όσον αφορά το εμβόλιο». «Εμβολιάστηκαν κι άλλοι εκτός σειράς», όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή του Mega.

Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Δεκεμβρίου ο δημοσιογράφος – εκδότης , πρόεδρος του ΔΣ Corfu TV Διονύσης Μάμαλος, έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου, παρά το ότι δεν είχε έρθει ακόμα η σειρά του, οδηγώντας στην αντικατάσταση του υπεύθυνου στο Κέντρο Υγείας της Κέρκυρας, με απόφαση Κικίλια.

Σοβαρή καταγγελία για τον γιατρό στην Κέρκυρα: Δεν παρέλυσε από το εμβόλιο, έχει διαταχθεί σε βάρος του ΕΔΕ
Ανατροπή στην περίπτωση «παράλυσης» του γιατρού στην Κέρκυρα μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης εμβολίου. Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος προχώρησε σε μία σοβαρότατη καταγγελία.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ την Τετάρτη και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που του τέθηκε ο κ. Βασιλακόπουλος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι πίσω από το συμβάν δεν κρύβεται κάποια παρενέργεια του εμβολίου, αλλά η επιλογή του συναδέλφου του να επιτρέψει τον εμβολιασμό πολιτών οι οποίοι σ’ αυτή τη φάση της επιχείρησης «Ελευθερία» δεν αποτελούν προτεραιότητα.

«Δεν με ανησυχεί καθόλου όσον αφορά το εμβόλιο. Με ανησυχεί η συμπεριφορά ορισμένων συναδέλφων. Οι πληροφορίες μου λένε ότι ο γιατρός εξετάστηκε και δεν είχε καμία παράλυση. Ο συνάδελφος ήταν υπεύθυνος για τους εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου της Κέρκυρας, στο οποίο ο ίδιος διάλεξε να εμβολιάσει κάποιους εκτός σειράς, κάποιους γνωστούς του με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τη θέση του, ενώ διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ)», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Πριν γίνει η ΕΔΕ πήγε στο νοσοκομείο και είπε ότι έχει δύσπνοια, εξετάστηκε δεν είχε τίποτα και την επόμενη ημέρα είπε ότι του… κόπηκαν τα πόδια», υποστήριξε ο κ. Βασιλακόπουλος, ενώ τόνισε ότι οι πληροφορίες του λένε ότι «ο δημοσιογράφος που έφερε τον τρόμο για τα εμβόλια στην Ελλάδα με την κοινοποίηση του θέματος είναι από τα άτομα που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς».

Ανατροπή με την παράλυση που παρουσίασε η νοσηλεύτρια στη Κέρκυρα και το σύνδρομο Guillain-Barre
«Η νοσηλεύτρια δεν είχε το σύνδρομο Guillain-Barre, ουδέποτε διαγνώστηκε αυτό και θα ήταν μοναδικό δεδομένο ότι σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο δεν έχουμε αναφορές αυτού του συνδρόμου. Το γεγονός ότι έχει μια ταχεία βελτίωση συνηγορεί ότι δεν έχουμε αυτό το σύνδρομο» τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Για το δεύτερο περιστατικό τόνισε «από τα στοιχεία που έχουμε φαίνεται ότι όλα είναι συμπτώματα τα οποία αναφέρονται, δεν υπάρχει καμία εργαστηριακή επιβεβαίωση στο ότι συμβαίνει κάτι από αυτά που λέγονται. Και επειδή υπάρχει και μια ανάμειξη με εμβολιασμό προσώπων που δεν έπρεπε να εμβολιαστούν, υπάρχουν κάποιες ΕΔΕ εκείνο που έχουμε να πούμε είναι ότι το δεύτερο θα πρέπει να αγνοηθεί παντελώς από τον οποιονδήποτε. Να μην καταλογιστεί, να μην θεωρηθεί καν ως πραγματικό συμβάν».

dikaiologitika.gr