Κικίλιας: Κατέθεσε τροπολογία για την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού

Τροπολογία για την Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού κατέθεσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στην Βουλή τονίζοντας ότι για την κατάρτιση του σχεδίου και την υλοποίηση της συγκεκριμένης κρίσιμης προσπάθειας αναχαίτισης της πανδημίας υπήρξε ευρύτατη κομματική και κοινωνική συναίνεση.

Ο υπουργός έκανε ειδική αναφορά στους τομεάρχες Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέα Ξανθό και Ανδρέα Πουλά αντίστοιχα, αλλά και στον εκπρόσωπο του ΜεΡΑ25 για την συμβολή τους.

«Να ευχαριστήσω τους συναδέλφους Ξανθό και Πουλά και τον εκπρόσωπο του ΜεΡΑ25 καθώς και των υπόλοιπων κομμάτων με τις συμφωνίες και τις αντιρρήσεις τους που έθεσαν ως εθνική προτεραιότητα την εκστρατεία εμβολιασμού» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι έχει διαμορφωθεί δημοκρατικό εμβολιαστικό τόξο.

«Είμαστε χαρούμενοι που σε ένα τόσο σημαντικό θέμα η εθνική αντιπροσωπεία εμφανίζεται ενωμένη. Για να ενημερώσουμε τους συμπολίτες τεκμηριωμένα και πειστικά για το πως θα γίνουν οι εμβολιασμοί. Για να τους ενημερώσουμε απέναντι στα fake news. Μπροστάρηδες στην προσπάθεια μπαίνουν τα κόμματα και τους ευχαριστώ. Μαζί με τα κόμματα θα μετέχουν οι Εκκλησία της Ελλάδας, οι ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού. Θα μετέχουν ιατρικοί σύλλογοι, φαρμακευτικοί σύλλογοι, επιμελητήρια, ΜΚΟ, επιχειρήσεις και όλος ο δημόσιος τομέας» είπε σε άλλο σημείο.

Ο ίδιος μίλησε για «προσπάθεια μείζονος σημασίας» και για εγχείρημα που δεν μπορεί να φέρει εις πέρας μόνος του ένας οργανισμός.

Παράλληλα για τις διατάξεις που προβλέπουν διαφημιστική καμπάνια για τον εμβολιασμό ανέφερε ότι υπάρχει ευρύτερη κομματική συμφωνία για να γίνει ανοικτός διαγωνισμός με καθαρούς όρους και την συμμετοχή όλων των κομμάτων.

protothema.gr