ΚΙΝ.ΑΛ.: Προς συνεννόηση στην Κ.Ο.

Τους θεσμικούς ρόλους θα μοιραστούν οι Κώστας Σκανδαλίδης, Μιχάλης Κατρίνης και Βασίλης Κεγκέρογλου

Λευκός καπνός φαίνεται πως βγαίνει για την μεταβατική περίοδο και την εκπροσώπηση του Κινήματος Αλλαγής, μετά τον αιφνίδιο θάνατο της Φώφης Γεννηματά και έως τις εσωκομματικές εκλογές.  Αύριο Δευτέρα, συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα ώστε να λυθούν οι εκκρεμότητες και να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει ήδη επαφές που επιβεβαιώνουν την πρόθεση να βρεθεί λύση με  συνεννόηση,  χωρίς νέες εντάσεις. Ήδη υπήρξαν επικοινωνίες μεταξύ των εμπλεκόμενων για να «πέσουν» οι τόνοι. Όπως αναφέρουν πηγές, δεν θα υπάρξει ορισμός  μεταβατικού προέδρου αλλά ούτε και εκλογές για την ανάδειξη μεταβατικού προέδρου μέχρι τις 12  Δεκεμβρίου.

Θα υπάρξει μια συναινετική λύση, όπως καθορίζεται και από τους κανονισμούς της Βουλής. Δηλαδή, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Βασίλης Κεγκέρογλου θα ασχολείται με τα λειτουργικά ζητήματα –  όπως να  συγκαλεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα, ή  υπογράφει συμβάσεις προσωπικού.

Εκπρόσωποι, όπως τους είχε ορίσει η Φώφη Γεννηματά, θα είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης. Σε περίπτωση δηλαδή που γίνει συζήτηση  σε επίπεδο αρχηγών,  το Κίνημα Αλλαγής θα εκπροσωπήσει ο πρώτος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Κ. Σκανδαλίδης.

Σε χθεσινή παρέμβαση του, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας, τόνισε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι «η συζήτηση περί ρόλων στη Κ. Ο του Κινήματος Αλλαγής για 35 μέρες, γίνεται περί όνου σκιάς. Τώρα που “έφυγε η μαμά από το σπίτι”, να (από)δείξουμε όλοι ότι έχουμε ενηλικιωθεί». Άλλωστε, η τελευταία επιθυμία της προέδρου, όπως έχουν υπογραμμίσει πολλές φορές οι στενοί συνεργάτες της, ήταν να διασφαλιστεί η ενότητα της παράταξης.

protothema.gr