Κίνα: 13χρονος βρέθηκε νεκρός σε θερμοκήπιο – Συνελήφθησαν τρεις συμμαθητές του

Στις τελευταίες καταγεγραμμένες στιγμές πριν από τον θάνατο ενός 13χρονου αγοριού στην Κίνα, οι κάμερες παρακολούθησης τον έδειχναν να κάθεται σε ένα σκούτερ, περιτριγυρισμένος από τρεις συμμαθητές του. Μια ώρα αργότερα, το τηλέφωνό του ήταν νεκρό, ενώ ξεκίνησε μια αγωνιώδης αναζήτηση από τους συγγενείς του.

Την επόμενη ημέρα, η αστυνομία σε ένα χωριό στην επαρχία Hebei της βόρειας Κίνας έκανε μια σοκαριστική ανακάλυψη: το πτώμα του αγοριού, θαμμένο κάτω από ένα μουσαμά σε ένα εγκαταλελειμμένο θερμοκήπιο.

Οι τρεις έφηβοι συμμαθητές του συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τη δολοφονία του αγοριού, σε μια υπόθεση που καθήλωσε την Κίνα. Η αστυνομία στην περιοχή Feixiang της πόλης Handan αναγνώρισε το αγόρι μόνο με το επώνυμό του, Γουάνγκ. Σε ανακοίνωση την Κυριακή οι Αρχές ανέφεραν ότι το αγόρι είχε σκοτωθεί στις 10 Μαρτίου και ότι οι ύποπτοι συνελήφθησαν την επόμενη ημέρα.

Ένας ερευνητής της αστυνομίας δήλωσε τη Δευτέρα στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο, με τους υπόπτους να σκάβουν τον λάκκο δύο φορές, μία την προηγούμενη ημέρα και μία την ημέρα της δολοφονίας.

Οι συγγενείς του Γουάνγκ και ο δικηγόρος τους δήλωσαν σε συνεντεύξεις τους σε κινεζικά μέσα ενημέρωσης και σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το αγόρι ήταν επί μακρόν θύμα εκφοβισμού και αναγκάστηκε να δώσει χρήματα σε έναν συμμαθητή του πριν σκοτωθεί. Είπαν ότι η αστυνομία αναγνώρισε τους ύποπτους δολοφόνους μετά την εξέταση του υλικού παρακολούθησης και την ανάκριση των συμμαθητών.

Τον ξυλοκόπησαν και το σώμα του παραμορφώθηκε“, έγραψε ο πατέρας του Γουάνγκ στο Douyin, μια κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. “Ελπίζω ότι η κυβέρνηση θα είναι δίκαιη, θα τους τιμωρήσει αυστηρά και ότι οι δολοφόνοι θα πληρώσουν με τη ζωή τους!”

Το θύμα και οι ύποπτοι είναι όλοι κάτω των 14 ετών. Δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι πρόκειται για παιδιά που “έμειναν πίσω”, μια φράση που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα παιδιά στην ύπαιθρο που συχνά φροντίζουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες επειδή οι γονείς τους εργάζονται σε μακρινές πόλεις.

Καθώς οι λεπτομέρειες της τραγωδίας αναδύθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, αναζωπυρώθηκε η ανησυχία σχετικά με την κοινωνική και ψυχολογική ευημερία αυτών των παιδιών, την έκθεσή τους σε βίαιο περιεχόμενο στο διαδίκτυο και την ικανότητα των κοινωνικών υπηρεσιών της χώρας να τα φροντίζουν. Οι αναρτήσεις και τα βίντεο από τους συγγενείς του Γουάνγκ συγκέντρωσαν εκατομμύρια προβολές και χιλιάδες σχόλια.